full-frame-shot-of-stadium-247839

Karriertervezés

Kurzuskód: 10B303/Virtuális


Térképezd fel a munkaerőpiacot, fejleszd a karrierépítéshez szükséges képességeidet és szerezz mindeközben két kreditet!

Vedd fel a Neptunban a Karrierfejlesztési kurzust, amit általános művelő tárgyként illeszthetsz az órarendedbe! Tanulj fél éven át minden héten más – a témában jártas (HR-es munkatárs, fejvadász, pszichológus) – szakembertől! A félév végére megismerheted a munkaerőpiac szereplőit, hatékony önéletrajz-írási, álláskeresési technikákat sajátíthatsz el és felkészülhetsz a munkaerőpiac kihívásaira. A Karrierfejlesztési kurzus virtuális formában vehető fel, így videók formájában tekintheted meg az előadások anyagát, majd a teszteket kitöltve rugalmas időbeosztással, akár otthonról is teljesítheted a tantárgyat.


Tematika:

  • SZTE Karrier Iroda - Segítünk a felkészülésben!

Ha hallottál már a Karrier Irodáról, de nem tudod elképzelni, mivel foglalkozunk, ott a helyed a kurzus első előadásán! Elmeséljük, milyen helyzetekben kereshettek minket és miben tudunk segítséget nyújtani számotokra. Más hallgatók véleményeit, tapasztalatait is megismerhetitek az egyes szolgáltatásokról!

  • Frissdiplomások a munkaerőpiacon

Néhány éven belül kikerülsz a munkaerőpiacra, ahol bizonyítanod kell, hogy Te vagy a legmegfelelőbb az adott pozícióra. Mi jellemzi ezt a gyorsan változó környezetet? Lukács Zsolt eligazítja a hallgatókat a munkahely keresés útvesztőiben pályakezdőként. Rávilágít, hogyan tekints folyamatban lévő projektként a keresésre, illetve milyen elvárásoknak kell megfelelned.

  • A sikeres pályatervezés alapjai

Tudod, melyek azok a legfontosabb, pályaorientációt érintő kérdések, amelyek egész életedre kihatnak? Ha szeretnél bölcsen választani, ismerned kell saját képességeidet, személyiségedet. Az előadás során ehhez kapsz útmutatást, pályaorientációs teszten keresztül.

  • A jó önéletrajz és motivációs levél tartalmi és formai jellemzői

A jó önéletrajz és motivációs levél megírásának fortélyairól első kézből egy HR tanácsadótól hallhatsz, aki felhívja a figyelmet a legnagyobb hibákra, és saját tapasztalatai alapján számos jó tanácsot ad a témában.

  • Hogyan készülj az interjúra?

Sokak számára az állásinterjú negatív, stresszes élmény, ennek viszont nem feltétlenül kell így lennie. Polgár Zita 11 éve van jelen a HR világában, 5.000 állásinterjút tudhat maga mögött, és 4 év vezetői tapasztalattal rendelkezik. Az SZTE hallgatóinak 60 percben elmeséli, hogyan kell úgy felkészülni az interjúra, hogy közben magabiztosak legyünk, utána pedig sikerélménnyel távozzunk.

  • Interjún kívüli kiválasztási módszerek:

A megfelelő munkatárs kiválasztásához nemcsak interjút alkalmaznak a cégek. Az előadás végére a hallgatók megismerkedhetnek többek között a tesztekkel és az egyre gyakrabban használatos Értékelő Központtal is.

  • Életútmenedzsment, álláskeresési technikák:

Vajon milyen munkánk lesz 10 év múlva? Mely munkakörök fognak eltűnni és milyenek létrejönni? Az előadóval együtt áttekintjük, milyen változásokon ment keresztül a munkaerőpiac az elmúlt évtizedekben, és milyen irányba tart napjainkban.

  • Munkajogi tudnivalók:

Az előadó játékos kvízen keresztül mutatja be, melyek a legfontosabb szabályai a szakmai gyakorlatnak és a hallgatók munkavállalásának. Az előadáson szó lesz az egyetem alatt és egyetem után végzett munkáról egyaránt.

  • Időgazdálkodás:

Mihez tudnánk hasonlítani az időt? Vajon 100 éve több ideje volt az embereknek, mint most? Ezekre a kérdésekre ad választ az időmenedzsment előadás, melyen az előadó azonnal alkalmazható gyakorlati módszereket is bemutat, amelyek akár a vizsgákra való felkészülésben is segíthetnek.

  • Hatékony kommunikáció:

Szeretnél érvényesülni a munkaerőpiacon, de nem tudod jól megfogalmazni, amit át szeretnél adni? Előadónk hasznos tanácsokkal lát el, példákon keresztül mutatja be a sikeres kommunikáció elemeit, melyek a hétköznapi életben is hasznosíthatóak.

 

Hallgatóink véleménye a kurzusról:

„Nem azt éreztem, hogy tankönyvi fejezeteket olvasok, hanem hogy hasznos, az életben fontos információkat, melyeket nem biztos, hogy egyébként ilyen jól összeszedve és könnyen érthetőn megkapnék máshol.”

„Érdekes kurzus, amivel betekintést nyerhettem arra, hogy mi vár rám majd a későbbiekben amikor munkát fogok keresni. Ezelőtt még nem sokat agyaltam, hogy mi lesz akkor, de ezek a tananyagok után elhatároztam, hogy a tanultakat figyelembe veszem és eszerint fejlesztem majd magam egészen addig ameddig a munkakereséshez nem érek, hogy a lehető legjobban felkészült legyek.”

„A kurzus miatt már nem érzem magamat annyira bizonytalannak, nem érzem azt, hogy az egyetem után lehetetlen lesz munkát találnom, vagy hogy rosszul teljesítenék egy állásinterjún.”

„Úgy gondolom, ez a kurzus felkészít a munka világára. Magabiztosabban fogok elmenni egy állásinterjúra, illetve tisztába vagyok azzal, hogy hova kell fordulnom segítségért.”

„Nagyon sok segítséget nyújtott számomra a kurzus. Legtöbb segítséget az időgazdálkodás és a hatékony kommunikáció moduljai nyújtották."

„Hasznosnak találtam szinte mindegyik anyagot. Pályakezdőknek segítséget nyújtottak az interjúkkal, önéletrajz és motivációs levél megírásával, munkajoggal kapcsolatos információk. Az élet sok területén alkalmazhatók a hatékony kommunikációról, időgazdálkodásról, életútmenedzsmentről és önismeretről, pályatervezésről szóló "tananyagok". Nem azt éreztem, hogy tankönyvi fejezeteket olvasok, hanem hogy hasznos, az életben fontos információkat, melyeket nem biztos, hogy egyébként ilyen jól összeszedve és könnyen érthetőn megkapnék máshol. Meleg szívvel ajánlom bárkinek a kurzust, elsőévesektől kezdve a végzősökig. Nagy elismerésem mindegyik oktatónak!”

„Nagyon hasznosnak tartom a kurzust legfőképp az állásra jelentkezés témakörének feldolgozása és érthető átadása miatt. Sokan vagyunk, akiknek nehezen megy a felkészülés, vagy nem tudják melyek is a megfelelő lépések karrierük elkezdésében. Szerintem tökéletes alapot biztosít minden pályakezdő számára, mert szükséges tudnivalókkal készíti fel a hallgatóságot a különböző modulokkal.”

„A kurzusnak köszönhetően már nem érzem magamat annyira bizonytalannak, nem érzem azt, hogy az egyetem után lehetetlen lesz munkát találnom, vagy hogy hogy félnem kellene attól, hogy rosszul teljesítek egy állásinterjún.” 
Friss hírek

Friss hírek RSS

majusi_hirlevel

Júniusban több nagyobb rendezvényre is várunk Benneteket, tekintsd meg a májusi hírlevelet a részletekért!

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep

A pályázati felhívás célja lehetőséget biztosítani a felsőoktatási tanulmányaikat folytató hallgatók részére annak érdekében, hogy közelebb kerülhessenek a biztosítási szakmához, megismerhessék a szakma 21. századi legfontosabb kihívásait.

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep_1

Gyakornoki pozíciók, állásajánlatok, próbainterjúzási lehetőség, programajánlók. Hogy hol? A GTK Karrier Iroda áprilisi hírlevelében. Kattints a részletekért!Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3