2021. július 29., csütörtök
full-frame-shot-of-stadium-247839

Karrierfejlesztési kurzus

Kurzuskód: 10B303/Virtuális


Térképezd fel a munkaerőpiacot, fejleszd a karrierépítéshez szükséges képességeidet és szerezz mindeközben két kreditet!

Vedd fel a Neptunban a Karrierfejlesztési kurzust, amit általános művelő tárgyként illeszthetsz az órarendedbe! Tanulj fél éven át minden héten más – a témában jártas (HR-es munkatárs, fejvadász, pszichológus) – szakembertől! A félév végére megismerheted a munkaerőpiac szereplőit, hatékony önéletrajz-írási, álláskeresési technikákat sajátíthatsz el és felkészülhetsz a munkaerőpiac kihívásaira. A Karrierfejlesztési kurzus virtuális formában is felvehető, így videók formájában tekintheted meg az előadások anyagát, majd a teszteket kitöltve rugalmas időbeosztással, akár otthonról is teljesítheted a tantárgyat.


Tematika:

  • SZTE Karrier Iroda - Segítünk a felkészülésben!

Ha hallottál már a Karrier Irodáról, de nem tudod elképzelni, mivel foglalkozunk, ott a helyed a kurzus első előadásán! Elmeséljük, milyen helyzetekben kereshettek minket és miben tudunk segítséget nyújtani számotokra. Más hallgatók véleményeit, tapasztalatait is megismerhetitek az egyes szolgáltatásokról!

  • Frissdiplomások a munkaerőpiacon

Néhány éven belül kikerülsz a munkaerőpiacra, ahol bizonyítanod kell, hogy Te vagy a legmegfelelőbb az adott pozícióra. Mi jellemzi ezt a gyorsan változó környezetet? Lukács Zsolt eligazítja a hallgatókat a munkahely keresés útvesztőiben pályakezdőként. Rávilágít, hogyan tekints folyamatban lévő projektként a keresésre, illetve milyen elvárásoknak kell megfelelned.

  • A sikeres pályatervezés alapjai

Tudod, melyek azok a legfontosabb, pályaorientációt érintő kérdések, amelyek egész életedre kihatnak? Ha szeretnél bölcsen választani, ismerned kell saját képességeidet, személyiségedet. Az előadás során ehhez kapsz útmutatást, pályaorientációs teszten keresztül.

  • A jó önéletrajz és motivációs levél tartalmi és formai jellemzői

A jó önéletrajz és motivációs levél megírásának fortélyairól első kézből egy HR tanácsadótól hallhatsz, aki felhívja a figyelmet a legnagyobb hibákra, és saját tapasztalatai alapján számos jó tanácsot ad a témában.

  • Hogyan készülj az interjúra?

Sokak számára az állásinterjú negatív, stresszes élmény, ennek viszont nem feltétlenül kell így lennie. Polgár Zita 11 éve van jelen a HR világában, 5.000 állásinterjút tudhat maga mögött, és 4 év vezetői tapasztalattal rendelkezik. Az SZTE hallgatóinak 60 percben elmeséli, hogyan kell úgy felkészülni az interjúra, hogy közben magabiztosak legyünk, utána pedig sikerélménnyel távozzunk.

  • Interjún kívüli kiválasztási módszerek:

A megfelelő munkatárs kiválasztásához nemcsak interjút alkalmaznak a cégek. Az előadás végére a hallgatók megismerkedhetnek többek között a tesztekkel és az egyre gyakrabban használatos Értékelő Központtal is.

  • Életútmenedzsment, álláskeresési technikák:

Vajon milyen munkánk lesz 10 év múlva? Mely munkakörök fognak eltűnni és milyenek létrejönni? Az előadóval együtt áttekintjük, milyen változásokon ment keresztül a munkaerőpiac az elmúlt évtizedekben, és milyen irányba tart napjainkban.

  • Munkajogi tudnivalók:

Az előadó játékos kvízen keresztül mutatja be, melyek a legfontosabb szabályai a szakmai gyakorlatnak és a hallgatók munkavállalásának. Az előadáson szó lesz az egyetem alatt és egyetem után végzett munkáról egyaránt.

  • Időgazdálkodás:

Mihez tudnánk hasonlítani az időt? Vajon 100 éve több ideje volt az embereknek, mint most? Ezekre a kérdésekre ad választ az időmenedzsment előadás, melyen az előadó azonnal alkalmazható gyakorlati módszereket is bemutat, amelyek akár a vizsgákra való felkészülésben is segíthetnek.

  • Hatékony kommunikáció:

Szeretnél érvényesülni a munkaerőpiacon, de nem tudod jól megfogalmazni, amit át szeretnél adni? Előadónk hasznos tanácsokkal lát el, példákon keresztül mutatja be a sikeres kommunikáció elemeit, melyek a hétköznapi életben is hasznosíthatóak.

 

Hallgatóink véleménye a kurzusról:

"Az órák jó hangulatban teltek, ha lehetne újra jelentkeznék."

"Egy kurzus, ahol sosem ugyanaz az oktató tanít minket!"
 
"Nagyon hasznosnak találom azt, hogy már az egyetemi éveink alatt információkhoz juthatunk a későbbi álláskeresésekkel kapcsolatban."

"A kurus számomra nagyon hasznos volt. Az órák élvezetesek, a leadott tananyag gyakorlatias és 'életszerű' volt. Köszönöm."
 
"Nagyon jó a kurzus, mert mindig érdekesek voltak a témakörök és nagyon jók az előadók."


tamop_logo

Friss hírek

Friss hírek RSS

hip_fejlec

Would you like to make your healthcare solution available to world but unsure how? The Health Innovator Programme aims to discover top healthcare companies in the areas of digital healthcare, patient centred and management solutions for public health and hospitals.

pannoni_nyp_fejlec

A Pannónia Nyugdíjpénztár főiskolások, egyetemisták számára írt ki pályázatot, amelynek célja, hogy egy tudományos igényességgel készült, önálló kutatásra épülő elemzést készítsenek a hallgatók.

screenshot_2021_07_08_at_15_39_45_2nd_eugloh_annual_student_research_conference_1170x407

A tavalyi, szegedi szervezésű nemzetközi tudományos diákköri konferencia sikere után idén a Paris-Saclay Egyetem szervezi a EUGLOH hallgatók versenyét.Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3