2021. október 21., csütörtök
full-frame-shot-of-stadium-247839

Karrierfejlesztési kurzus

Kurzuskód: 10B303/Virtuális


Térképezd fel a munkaerőpiacot, fejleszd a karrierépítéshez szükséges képességeidet és szerezz mindeközben két kreditet!

Vedd fel a Neptunban a Karrierfejlesztési kurzust, amit általános művelő tárgyként illeszthetsz az órarendedbe! Tanulj fél éven át minden héten más – a témában jártas (HR-es munkatárs, fejvadász, pszichológus) – szakembertől! A félév végére megismerheted a munkaerőpiac szereplőit, hatékony önéletrajz-írási, álláskeresési technikákat sajátíthatsz el és felkészülhetsz a munkaerőpiac kihívásaira. A Karrierfejlesztési kurzus virtuális formában is felvehető, így videók formájában tekintheted meg az előadások anyagát, majd a teszteket kitöltve rugalmas időbeosztással, akár otthonról is teljesítheted a tantárgyat.


Tematika:

  • SZTE Karrier Iroda - Segítünk a felkészülésben!

Ha hallottál már a Karrier Irodáról, de nem tudod elképzelni, mivel foglalkozunk, ott a helyed a kurzus első előadásán! Elmeséljük, milyen helyzetekben kereshettek minket és miben tudunk segítséget nyújtani számotokra. Más hallgatók véleményeit, tapasztalatait is megismerhetitek az egyes szolgáltatásokról!

  • Frissdiplomások a munkaerőpiacon

Néhány éven belül kikerülsz a munkaerőpiacra, ahol bizonyítanod kell, hogy Te vagy a legmegfelelőbb az adott pozícióra. Mi jellemzi ezt a gyorsan változó környezetet? Lukács Zsolt eligazítja a hallgatókat a munkahely keresés útvesztőiben pályakezdőként. Rávilágít, hogyan tekints folyamatban lévő projektként a keresésre, illetve milyen elvárásoknak kell megfelelned.

  • A sikeres pályatervezés alapjai

Tudod, melyek azok a legfontosabb, pályaorientációt érintő kérdések, amelyek egész életedre kihatnak? Ha szeretnél bölcsen választani, ismerned kell saját képességeidet, személyiségedet. Az előadás során ehhez kapsz útmutatást, pályaorientációs teszten keresztül.

  • A jó önéletrajz és motivációs levél tartalmi és formai jellemzői

A jó önéletrajz és motivációs levél megírásának fortélyairól első kézből egy HR tanácsadótól hallhatsz, aki felhívja a figyelmet a legnagyobb hibákra, és saját tapasztalatai alapján számos jó tanácsot ad a témában.

  • Hogyan készülj az interjúra?

Sokak számára az állásinterjú negatív, stresszes élmény, ennek viszont nem feltétlenül kell így lennie. Polgár Zita 11 éve van jelen a HR világában, 5.000 állásinterjút tudhat maga mögött, és 4 év vezetői tapasztalattal rendelkezik. Az SZTE hallgatóinak 60 percben elmeséli, hogyan kell úgy felkészülni az interjúra, hogy közben magabiztosak legyünk, utána pedig sikerélménnyel távozzunk.

  • Interjún kívüli kiválasztási módszerek:

A megfelelő munkatárs kiválasztásához nemcsak interjút alkalmaznak a cégek. Az előadás végére a hallgatók megismerkedhetnek többek között a tesztekkel és az egyre gyakrabban használatos Értékelő Központtal is.

  • Életútmenedzsment, álláskeresési technikák:

Vajon milyen munkánk lesz 10 év múlva? Mely munkakörök fognak eltűnni és milyenek létrejönni? Az előadóval együtt áttekintjük, milyen változásokon ment keresztül a munkaerőpiac az elmúlt évtizedekben, és milyen irányba tart napjainkban.

  • Munkajogi tudnivalók:

Az előadó játékos kvízen keresztül mutatja be, melyek a legfontosabb szabályai a szakmai gyakorlatnak és a hallgatók munkavállalásának. Az előadáson szó lesz az egyetem alatt és egyetem után végzett munkáról egyaránt.

  • Időgazdálkodás:

Mihez tudnánk hasonlítani az időt? Vajon 100 éve több ideje volt az embereknek, mint most? Ezekre a kérdésekre ad választ az időmenedzsment előadás, melyen az előadó azonnal alkalmazható gyakorlati módszereket is bemutat, amelyek akár a vizsgákra való felkészülésben is segíthetnek.

  • Hatékony kommunikáció:

Szeretnél érvényesülni a munkaerőpiacon, de nem tudod jól megfogalmazni, amit át szeretnél adni? Előadónk hasznos tanácsokkal lát el, példákon keresztül mutatja be a sikeres kommunikáció elemeit, melyek a hétköznapi életben is hasznosíthatóak.

 

Hallgatóink véleménye a kurzusról:

"Az órák jó hangulatban teltek, ha lehetne újra jelentkeznék."

"Egy kurzus, ahol sosem ugyanaz az oktató tanít minket!"
 
"Nagyon hasznosnak találom azt, hogy már az egyetemi éveink alatt információkhoz juthatunk a későbbi álláskeresésekkel kapcsolatban."

"A kurus számomra nagyon hasznos volt. Az órák élvezetesek, a leadott tananyag gyakorlatias és 'életszerű' volt. Köszönöm."
 
"Nagyon jó a kurzus, mert mindig érdekesek voltak a témakörök és nagyon jók az előadók."


tamop_logo

Friss hírek

Friss hírek RSS
Honlapra_40


Cikkünkben Szalai Gabriella tanulási szakértő (Angolutca) segít felkészülni az angol nyelvű állásinterjúra. Közben szó esik Churcillről is, és még Kaliforniába is ellátogatunk egy sztori erejéig.

karrierm_fejlec

Az online rendezvény célja, hogy elősegítse a munkaadók és álláskeresők közötti kapcsolatfelvételt, és alkalmat biztosítson a találkozásra a munkaerőpiac szereplői között.

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep

Középpontban a SZTE Felkészítő Programok! Már javában zajlanak a jelentkezések, Te se maradj le, érkezz felkészülten az őszi Karriernapokra!Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3