Csutortok_delutani_kis_furdo_S-24

Pukkantak a pezsgők, csobbantak a frissen végzett orvosok Szegeden

Az idén is belemerészkedtek a Dugonics téri szökőkútba az SZTE leállamvizsgázott medikusai, így ünnepelték, hogy diplomát szereztek, és levezették az utóbbi időszakban felgyülemlett feszültséget.

Régi hagyomány, hogy a Szegedi Tudományegyetemen frissen végzett orvosok, fogorvosok egy közös csobbanással ünneplik meg a Dugonics téri szökőkútban, hogy sikeresen államvizsgáztak. Így történt ez 2024. május 30-án is az SZTE Rektori Épület előtt. Magasra szálltak a pezsgős üvegek dugói, a fiatal orvosok remek hangulatban, énekelve, sikítozva, népes közönség előtt locsolták egymást pezsgővel és a szökőkút vizével. Az időjárásra sem panaszkodhattak, 28 fok és szikrázó napsütés volt Szegeden csütörtök délután.

allamvizsgaSZAOKszokokut_furdes
2024-ben sem szakadt meg a hagyomány: szökőkútba ugrottak államvizsgájuk után a medikusok. GALÉRIA: Sahin-Tóth István

Összesen 148 magyar és 110 külföldi orvostanhallgató államvizsgázott az elmúlt napokban, a szóbeli vizsgákat május 29-30-án tartották – ezeknek a végére időzítették a belvárosi fürdőzést. A diplomájukat egy hónap múlva vehetik át az ifjú medikusok.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.


Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *