Solvay-dij_2

Nézzük együtt a Solvay-díjat elnyert Karikó Katalint kitüntető ceremóniát!

A tudományt és a kutatót együtt ünnepelhetjük a 2022-es Solvay-díjat elnyert Karikó Katalin kitüntetési ceremóniáján. Nézzük együtt 2022. március 29-én 16 óra 30 perctől az élőben közvetített ünnepséget!

A Tudomány a Jövőért Solvay-díj a jelentős felfedezéseket ismeri el. Megírtuk: 300.000 euróval járó tudományos díjat a jövőben segíthet adományoz a Solvay Karikó Katalinnak.

A 2022-es Solvay-díj Karikó Katalin első kémiai kitüntetése. Az SZTE kutatóprofesszora a szintetikusan előállított hírvivő RNS (mRNS) biokémiai módosításán végzett munkájáért kapja az elismerést. Karikó Katalin felfedezései tették lehetővé a Covid-19-járvány megfékezésében szerepet játszó vakcinák gyors kifejlesztését. Az mRNS vakcinák sok életet mentenek meg. A hírvivő RNS-en alapuló terápia a jövőben segíthet más betegségek, például a rák, az influenza, a malária vagy a HIV elleni küzdelemben.

A belga királyi család jelenlétében tartják a díjkiosztó ünnepséget, amelyet 2022. március 29-én (kedden) 16 óra 30 perctől élőben közvetítenek, de a programra regisztrálni kell.

Csatlakozz Te / Ön is ehhez a kivételes eseményhez!

Nézzük együtt a 2022-es Solvay-díjat elnyert Karikó Katalin kitüntetését! Az SZTE kutatóprofesszorát köszöntő ünnepséget az első kémiai konferencia 100. évfordulóján tartják,

 

SZTEinfo

 

Karikó Katalinnal, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszorával kapcsolatos további információk elérhetőek az SZTE weboldalán, hírportálján, illetve az SZTE Klebelsberg Könyvtár honlapján.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *