DSC_0301

Kezdődik a Szegedi Tudományegyetemen az Egyetemi Tavasz

Hét héten át több száz programmal várja az egyetemi polgárokat és a város lakóit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos tavaszi programkavalkádja, az Egyetemi Tavasz. 2022. április 6. és május 25. között 70 helyszínen közel 300 esemény – kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, színházi bemutatók, koncertek és szórakoztató programok – közül válogathat a közönség.

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem legrangosabb tavaszi rendezvénysorozata, melyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája szervez immár tizenhetedik alkalommal. A fesztivál hivatalos megnyitója hagyományosan a Költészet Napján, április 11-én lesz.

Az egyetem centenáriumi évében több program kapcsolódik az egyetem történetéhez, egykori neves diákjaihoz, többek között Müller Miklós fotóiból nyílik kiállítás a Rektori Épületben 2022. április 11-én, 18:00 órakor, a Szegedi Egyetemi Színház bemutató előadásában megidézi Szent-Györgyi Albertet, az egyetem egykori neves tudósát és rektorát. Kiemelt program lesz május 5-én, egyetemünk volt diákja, Radnóti Miklós születésnapján a Radnóti egytől egyig program, amelyen délután egy és hajnali egy óra között különböző egyetemi és városi szervezetek, közösségek közreműködésével felolvassák a költő összes versét.

Folytatódik a Rektori Épület Dísztermében a népszerű komolyzenei koncertsorozat, fellépnek többek között, Császár Zsuzsanna zongoraművész és Tomasz Máté gordonkaművész, Szives Márton és az Alföld Quartet, Pavlovits Dávid és Girán Péter gitárművészek.

A programkínálatot színesíti az Universitas Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Egyetemi Énekkar ünnepi hangversenye, valamint a muzsikáló orvosok tavaszi koncertje. Az egyetem egykori diákjai koncerttel kedveskednek alma materüknek: a Radnóti Kávézóban Enyedi Sugárka várja a jazz szerelmeseit, május 25-én, az Egyetemi Tavasz záróeseményeként pedig Tandi Flóra itt mutatja be új lemezét, olyan neves vendégművészekkel, mint Miklósa Erika és Wolf Kati.

Fesztivál a fesztiválban, egy új rendezvénnyel is színesedik a tavaszi programkínálat, az I. Triplex Fest Szeged – Hármashatár Fesztivál Parno Graszt, Besh o DroM, Aurevoir koncertekkel és táncházakkal várja a zenerajongókat.

Folytatódik a már hagyományossá vált Vers délben sorozat is: az Egyetemi Tavasz ideje alatt egy-egy egyetemi polgár vagy szegedi lakos elmondhatja, felolvashatja, előadhatja egyik kedves versét az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt, Szent-Györgyi Albert szobránál, hétköznaponként 12 óra 10 perckor.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata, a 17. Egyetemi Tavasz. A részletes program ide kattintva elérhető

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.