pexels-pixabay-289737

Elindult a 2021-es keresztféléves felvételi!

Már lehet jelentkezni a 2021. februárjában induló SZTE-s képzésekre. Az érdeklődők október 15-től november 15-ig jelentkezhetnek a keresztféléves felvételi eljárásban induló mesterképzésekre.

A Szegedi Tudományegyetem hat kara – a BTK, az ETSZK, a GTK, az MK, az MGK, és a TTIK – hirdet mesterképzéseket a keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők 2020. november 15-ig tölthetik fel a szükséges dokumentumokat a felvi.hu oldalára. A felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalók az SZTE Felvételi oldalán olvashatók.


Nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és önköltséges formában hirdet mesterképzéseket a keresztféléves felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem 2021-ben. A hallgatók az SZTE 6 karán, 26 szak közül választhatnak.

A Bölcsészettudományi Kar filozófia, hungarológia, francia nyelv, irodalom és kultúra, kommunikáció- és médiatudomány, valamint szlavisztika szakokon hirdet mesterképzéseket, melyek nappali tagozatos formában indulnak. A vallástudomány mesterképzésre azonban nappali és levelező tagozatra is lehet jelentkezni.


Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociálpolitika mesterképzésére lehet jelentkezni nappali és levelező tagozatokon is.


A Gazdaságtudományi Kar marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), pénzügy és vállalkozásfejlesztés szakokon indít mesterképzéseket a keresztfélévben. A GTK szakjait csak nappali képzés formájában indítja.


A Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, gépészmérnöki, műszaki menedzser szakokon indít nappali és levelező tagozatokat, míg a mechatronikai mérnöki szak esetében csak levelező képzésre lehet jelentkezni.

A Mezőgazdasági Kar vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésére nappali és levelező tagozaton is indít képzéseket februárban.


A Természettudományi és Informatikai Kar csillagász, fizikus, gazdaságinformatikus, geográfus, info-bionika mérnöki, és vegyész mesterképzésekre várja a hallgatókat nappali képzésben. Mérnökinformatikus, környezetmérnöki és programtervező informatikus mesterképzésekre nappali és levelező tagozatra is lehet jelentkezni.


A keresztféléves képzésekre jelentkezni elektronikusan a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül lehet. A jelentkezéskor már meglévő dokumentumokat a jelentkezéssel egy időben kell feltölteni az E-felvételibe. A jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltésének határideje 2021. január 11-e. A ponthatárokat várhatóan 2021. január 25-én hirdetik ki.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.Mato_Gabor_kicsiMátó Gábor – BTK, kommunikáció-és médiatudomány

Orosházáról jöttem Szegedre, mivel nagyon jó és biztató információkat kaptam az egyetemről és a városról az ismerőseimtől. Az SZTE BTK Kommunikáció-és médiatudomány szakjára jelentkeztem, ahol most vagyok elsőéves. Újságíró szeretnék lenni, és az egyetem szakmai lehetőségeinek köszönhetően már most, a tanulmányaim elején, ezen a területen lehetek gyakornok.

További hallgatói vélemények >>>