Kiemelt_informatika_rangsoron_SZTE

Az informatikatudományi rangos listára is fölkerült az SZTE

A Times Higher Education (THE) legfrissebb tudományterületi listáján is szerepel az SZTE. Az informatika területén a világ legjobb 749 felsőoktatási intézményét rangsorolták idén októberben, melyek közé az SZTE is bekerült a 601+ helyen, egyetemben egy másik magyar egyetemmel.

A szeptemberi világrangsor után októberben közzétette legfrissebb tudományterületi ranglistáját a Times Higher Education (THE). Az informatikai tudományok területén az SZTE először ért el helyezést a rangsorban, így jelenleg az egy másik magyar egyetemmel, az ELTE-vel közösen foglalhatja el a 601+ helyezést.

 

A THE tudományterületi listáján a világ 749 legjobb egyetemét és felsőoktatási intézményét sorolta fel idén októberben. A rangsort 5 mutató alapján állítják fel évről-évre. Figyelembe veszik az oktatást és tanulási környezetet, a kutatást, az idézettséget, a nemzetközi karaktert, és a tudástranszfert. Ezek a mutatók ugyanazok, mint a World University Rankings esetében, csak más a súlyozás. Ezen a Computer science listán nagyobb a súlya az ipari bevételeknek, az oktatói és kutatói reputációnak, s valamivel kisebb a szerepe a publikálással kapcsolatos aktivitásnak, míg a nemzetközi mutatók súlya megegyezik.

 

A teljes lista elérhető a THE weboldalán.

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Monori CsengeMonori Csenge – BTK – néprajz

Azért jelentkeztem Szegedre, mert az SZTE egy nagyon kiemelkedő és jó hírű egyetem. Az oktatás rendkívül színvonalas. Nagyon szeretek ide járni, mert sok rendezvény szól a hallgatóknak, amelyeken igazán jól ki lehet kapcsolódni a tanulás mellett is. Nálunk különösen jó a közösség is, tanulás szempontjából nagyon segítőkész mindenki.




Roop DhanjalRoop Dhanjal – GYTK, gyógyszerész

Európában kerestem olyan egyetemet, ahol kiemelkedő a gyógyszerészképzés, így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre. Kiderült, hogy néhány ismerősöm is itt tanul vagy tanult, és ők is elismerően beszéltek mind a városról, mind a képzésről. Rendkívül jó oktatóink vannak, a képzés pedig igazán gyakorlatorientált, magas színvonalú. Szegedet is szeretem, főleg télen, akkor igazán gyönyörű a város. Élvezem, hogy minden közel van, mindenhova könnyen és gyorsan eljutok.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.