Energiagazdálkodási konferenciát tartanak a Mérnöki Karon

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei Csoportja és Energiahatékonysági Szakosztálya ismét megrendezi az energiagazdálkodás témakörében szervezett szakmai napot. Az április 4-i konferencián szó lesz az SZTE energiahatékonyságáról és az elektromobilitás jövőjéről is.

A Szegedi Energiagazdálkodási Konferencia – SZENERG 2019 – idén is az SZTE Mérnöki Kar szervezésében valósul meg. Az április 4-én 9 óra 30 perctől 14 óráig tartó rendezvényen a résztvevők megismerhetik az SZTE veszteségforrásait és energiahatékonyságát Fekete Tibor előadásából, aki az SZTE Műszaki Igazgatóságát képviseli. Emellett többek között szó lesz az elektromobilitás jövőjéről, a Cédrus lakópark geotermikus rendszeréről és a duális képzésről a gazdaság szempontjából.


A délután folyamán az SZTE több oktatója tart előadást: Dr. Bozóki Zoltán (TTIK) az emissziómérésről beszél, Vecseri András (MK, ETE) a tengelyhibával terhelt gépegységekről tart előadást, Dr. Péter Szabó István (MK, ETE) a Mérnöki Kar aktuális kutatási-fejlesztési tevékenységéről számol be.


A konferencia időpontja és pontos helye: 2019. április 4. csütörtök, 9:30 – 14:00 SZTE Mérnöki Kar, D-épület, F13 terem, Szeged, Moszkvai körút 9.


A részletes program itt letölthető. A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát az alábbi email címen jelezheti: etecsmcs@mk.u-szeged.hu.