SZTE magazin

Kiemelt_Baracskai_J_es_Pal_T

Az SZTE ZMK tehetsége, Baracskai Judit operaénekes koncerttel búcsúzik

Szegedi ének-zenei és színházbeli, a Kincsem filmbeli sikerek, az amerikai Toledóban és a Vajdaságban tapssal jutalmazott fellépések után Bécsbe indul Baracskai Judit. Az SZTE Zeneművészeti Karon felnevelődött tehetséges operaénekes 2018. április 27-én 17 órától a Somogyi-könyvtárbeli, beszélgetéssel egybekötött koncerttel mondja el: „köszönöm Szeged”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Búcsúzik Szegedtől, a Dél-Alföldtől és a Vajdaságtól, az itteni sikerire szeretettel emlékszik Baracskai Judit. A Szegedi Tudományegyetemem Zeneművészeti Karon végzett hallgató, énekművész, operaénekes, több zenei verseny győztese, a Szegedi Nemzeti Színház ünnepelt Melindája immár Bécsbe készül. A Vajdaságból indult, az SZTE Zeneművészeti Karán beért operaénekes az amerikai Toledóig vitte a Kodály-módszer értékeit, fellépéseivel bizonyította, hogy méltán támogatja művészi karrierje indulásánál az SZTE Sófi Alapítvány.


– Bécsben járok énektanárhoz. Az opera fővárosában kell olyan megélhetési forráshoz jutnom, amely hozzájárul ahhoz, hogy a Szegeden induló operaénekesi pályámat folytathassam, ha lehet, nemzetközi porondon – árulta el Baracskai Judit. A részletekről a 2018. április 27-én Pál Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja és első karmestere, Liszt-díjas és Kiváló Művész kérdezi az ifjú tehetséget.


Az SZTE ZMK tehetséges hallgatójának sikereiről többször is beszámoltunk az SZTE Hírportálján. Először 2014. április 9-én, amikor közreműködött a Berdál Valéria Emléktábla és teremavató ünnepségen. Első színházi sikeréről is hírt adtunk, hiszen ajánlót írtunk Tóth Péter, az SZTE ZMK dékánja által jegyzett, az Árgyélus királyfi című opera 2014. május 7-i bemutatójáról, ahol – kettős szereposztásban – az egyik főszerepet, Ilonát alakította.


Operavizsgát tett, ária és dalestet adott 2015-ben, majd októberben az Újszászi Ilona: Hogyan lettek ők „amerikai magyarok”? című, készülő könyvét beharangozó beszélgetésen „a riportkötetbe foglalt emlékképeket friss élményekkel, zenei és képes betétekkel” egészítették „ki a 25 éves testvérvárosi kapcsolat toledói ünnepség-sorozatáról hazatért szegedi művészdelegáció tagjai: Baracskai Judit, az SZTE ZMK magánének szakos hallgatója és Koczka Ferenc, a Szegedi Nemzeti Színház karmestere, az SZTE ZMK oktatója” – adta hírül a regionális sajtó.


2016-ban kiválóan szerepelt a IX. Simándy József Énekversenyen, majd a Bánk bán című opera szegedi premierjén Melindaként tűnt föl Baracskai Judit. 2017-ben arról számolhattunk be, hogy Baracskai Judit is elnyerte az SZTE tehetségeket támogató Sófi Alapítvány díját. Baracskai Judit szerepálmai címmel a Szegedi Egyetem Magazinban a Kincsem filmhez fűződő élményeiről is vallott…


A Baracskai Judit szegedi sikerszériájáról szóló beszámolókat most a búcsúzó beszélgetésre invitáló sorok zárják: 2018. április 27-én, pénteken 17 órakor a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében kezdődik a beszélgetéssel egybekötött koncert, amely az SZTE Egyetemi Tavasz fesztiválprogramjának része.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01