szte_interregionaliskupa_2017

Második helyezést érte el az SZTE az Interregionális Kupán

Pécs adott otthont a negyedik alkalommal meghirdetett „Interregionális Kupa” elnevezésű, egyetemek közötti sporttalálkozónak, amelyen a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és – az idén először – a Kaposvári Egyetem hallgatói vettek részt.

Az SZTE 46 sportolóval – zömében a JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet (TSTI) hallgatóival – képviseltette magát a rendezvényen.


szte_interregionaliskupa2_2017


A meghirdetett négy sportágban – női kosárlabda, férfi futsal, mix röplabda és cheerleading – az SZTE-s csapatok remekül helytálltak. A kétnapos tornán a női kosárlabda, a férfi futsal és a cheerleader csapat – amelyben a TSTI két oktatója is szerepelt – kiváló teljesítményének köszönhetően egyaránt második helyezést ért el, míg a mix röplabda csapat nagy csatákat vívva a negyedik helyen zárta a rendezvényt.

 

szte_interregionaliskupa3_2017


Összességében a Szegedi Tudományegyetem – az egyetemek közti párharcban – a második helyezést érte el.


szte_interregionaliskupa4_2017

A rendezvényre történő utazás az EFOP-3.4.3-16-2016-00014. sz. pályázat finanszírozásával valósulhatott meg.

 

Szöveg és fotó: SZTE Sportközpont


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.



sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.

További hallgatói vélemények >>>