Pszichiátriai Szakrendelés

Tel.: (63) 313-244 / 213 mellék

Időpont kérése:

  • Hétfő 07:30-11:30, valamint rendelési időben is a fenti telefonszámon.

Orvos :

  • Dr. Adorján Andor, Főorvos

Rendelési idő:

  • Kedd-péntek 07:30-17:30
    (Aktív rendelési idő: 9:00-15:00, A rendelés első és utolsó szakasza csak adminisztratív jellegű)
  • Péntek délután (és rendkívüli esetekben más napon is) kiszállási nap.

A szakrendelés a betegeket saját környezetükben, életkörülményeik között gyógyítja. Itt a betegek a szabad mozgás, a kötetlenség jellemzi. A beteg mindennapi életkörülményeit itt ismerjük meg és ezzel együttműködve hajtjuk végre a gyógyítást.

A nemzetközi és hazai tapasztalatok szerint a pszichés betegek jelentős része soha nem kerül kórházba és egészségüket a gondozás folyamán nyerik vissza.

Feladatok közé tartozik még az emberek lelki egészségének helyreállítása, a gondnoksági ügyekben való véleményezés, a gyermeknevelésre való alkalmasság megállapítása, az akut krízishelyzetek megoldása, ez nemcsak a gyógyítás, hanem a megelőzés szempontjából is előnyös. A gyógyítás a gyógyszeres tevékenység mellett speciális pszichés ápolást is jelent. Ennek keretében fontos a segítő kapcsolat kialakítása (nővér-beteg, orvos-beteg). Különösen nagy feladat a nyugtalan, zavart beteg megértése. Fontos átérezni és megfelelően rezonálni az érzelmi hullámokra, feszültségekre és indulatokra. Ezekben a helyzetekben is fontos a támogató magatartás biztosítása.

A szakrendelés igazi értéke, hogy a gyógyítást nem mesterséges környezetben végzi, hanem az élet közvetlen folyamatában és megterhelő ingerei között. Így a gyógyításunk valódi értékeit mérhetjük fel, szemünk előtt bontakozik ki a környezet megterhelésének hatása, a kóros reakciók sokasága.

 

Beleegyező nyilatkozat: