Addiktológiai Gondozó és Drogambulancia

Tel.:

  • 06-63/313-244/104-es mellék

E-mail: drogamb@szentesi-korhaz.hu

Osztályvezető: Dr. Rideg Sándor

Rendelési idő:

  • hétfőtől – csütörtökig: 7:30 -tól 16 óráig,
  • pénteken: 7:30 -tól 13:30 óráig


Bejelentkezés: beutaló nem szükséges, időpont személyesen vagy telefonon keresztül egyeztethető rendelési időben.

 

A gondozó helye: a rendelőintézet épületében, bejárat a Kiss Zsigmond utca felől.

 

Ismertető:

Az Addiktológiai gondozóba várjuk alkoholbetegek, dohányzók, játékszenvedélyesek, számítógép- internet- okostelefon függők, gyógyszerfüggők, étkezési zavarokban stb. szenvedők jelentkezését.

 

A Drogambulancián látjuk el a drogfogyasztókat, drogfüggőket (marihuána, ópiátok, stimulánsok, hallucinogének, szerves oldószerek, dizájner drogok) és az elterelésben résztvevőket (állapotfelmérés, megelőző-felvilágosító szolgáltatás, kábítószer-használatot kezelő más ellátás, kábítószer-függőséget gyógyító kezelés).

Ne Gyújts Rá! Világnap

A dohányzásfüggőség egy olyan betegség, amely akkor okoz panaszt, ha a beteg nem jut hozzá a drogjához, azaz nem gyújthat rá egy cigarettára. A Ne Gyújts Rá! Világnapon közel 4 évtizede arra kérik a dohányosokat, hogy ezen a napon ne gyújtsanak rá, és ha ez sikerült, akkor másnap és később se nyúljanak ismét a cigarettához. Ma már rendelkezésünkre állnak hatékony, a leszokást segítő gyógyszerek, ám a szakember szerint minden fejben dől el. A szentesi Dr. Bugyi István Kórházban beszélgettünk a világnap kapcsán Dr. Rideg Sándor főorvossal.

Közzétette: Szentes TV – 2019. november 18., hétfő

Bővebb információ: Addiktológiai Gondozó és Drogambulancia oldalunkon

 

Beleegyező nyilatkozat: