Diabétesz szakrendelés / Belgyógyászat IV. szakrendelés

Telefon: 0663/313-244 / 184-es mellék

Szakrendelés Vezető:

  • Dr. Földesi Irén
    belgyógyász, diabetológus főorvos

 

Diabetológiai szakápolók:

  • Mácsainé Kovács Éva
  • Papné Mihalecz Éva

 

Adminisztrátor, asszisztens:

  • Bartucz Ildikó

 

Rendelési idő:

  • Hétfő – Péntek 7:30-14:30

A cukorbetegek világszerte növekvő száma miatt teljes rendelési időben működik a szakrendelés, ahol 18 éves kortól folyik a diabéteszesek ellátása.
Az étrendi kezelésen túl a legkorszerűbb szájon át és injekciós formában adagolható gyógyszerek, valamint az inzulinok betanítása és a teljes életmód kezelés megtanítása is itt történik.
Lehetőség van a kórház dietetikai szolgálatát igénybe venni. A szakrendelés előjegyzés köteles, első jelentkezéskor családorvosi beutalóval, azt követően a megbeszélt időpontban történő megjelenéssel folyik a gondozás. Évtizedek óta cukorbetegséggel szövődött várandós asszonyok gondozása és utógondozása is folyik, melyhez a szülészet-nőgyógyászat és a családorvosok segítsége is szükséges.

Belgyógyászat Szakrendelés

Heti 10 órában belgyógyászati szakrendelés is történik, ahol zömmel a krónikus alvadásgátló kezelést folytató betegek ellátása zajlik.
Mindkét szakrendelés szoros szakmai együttműködésben áll a kórház Belgyógyászati Osztályával.

Kórházunk 19. – Belgyógyászat, Diabetológia

Folytatódik Kórházunk cÍmű sorozatunk, melynek keretében a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Rendelőintézetének részlegeit látogatjuk végig. A következő a sorban a Belgyógyászat, Diabetológia. Az idegenvezetőnk ezúttal is Dr. Földesi Irén főorvos asszony.

Közzétette: Szentes TV – 2019. augusztus 26., hétfő

Diabétesz Világnap

A cukorbetegség globális probléma, ma már több mint 250 millió cukorbeteg él világszerte, számuk évente 7 millióval növekszik. Az egészséges életmód, a diéta, a rendszeres fizikai aktivitás népszerűsítésével tudunk ellene fellépni. Az első Diabétesz Világnapot 1991-ben rendezték meg, látva a cukorbetegség világszerte növekvő terjedését. Azóta népszerűsége folyamatosan nő, ma már több mint 350 millió embert kapcsol össze a világon, köztük az egészségügyi ellátás szakembereit, ápolókat, cukorbetegeket és a társadalom valamennyi tagját. Stábunk a Dr. Bugyi István Kórház Diabetológiai osztályán járt.

Közzétette: Szentes TV – 2019. november 14., csütörtök