Üdvözöljük weboldalunkon!

A Kórház Missziós Nyilatkozata

Küldetésünk

Intézményünk, a Dr. Bugyi István Kórház vezetése – a működési területén élő lakosság egészsége iránt érzett felelősségtől áthatva kinyilvánítja azon szándékát, hogy a rábízott lakosság gyógyító-megelőző ellátását a tudomány fejlődésének eredményeit felhasználva, a megengedhető legmagasabb szinten biztosítja. A Semmelweis terv célkitűzéseivel egyetértésben működési területén óvja a lakosság egészségét, munkaképességét, és törekszik az állapotromlás megelőzésére.

Értékeink

Regionális szerepet vállalunk a sürgősségi betegellátásban, az emberek jelentős számát érintő szív és érrendszeri betegségek kiemelt gyógyításában, a daganatos megbetegedések minőségi diagnosztikájában és kezelésében, a stroke és a fertőzőbeteg ellátásban, a drogbetegek és a cukorbetegek gondozásában. Speciális szolgáltatásokat nyújt a baleseti és helyreállító sebészetben a protézis műtétek és a mozgásszervi rehabilitáció területén, valamint a vérgyűjtő és klinikai transzfúziológiai feladatok ellátásával.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet által meghatározott működésnek megfelelően, intézetünk szakmailag és erkölcsileg elkötelezett a kórház által nyújtott gyógyító-megelőző ellátás minőségének szavatolására és a minőség folyamatos fejlesztésére. Szolgáltatásainkkal biztosítani igyekszünk, hogy a lakosság – települési viszonyoktól függetlenül – kellő időben hozzájusson a megvalósítható legkorszerűbb kezeléshez.

A kórház a nap minden szakában folyamatosan működő intézmény. Meghallgatja, és figyelemmel kíséri a szolgáltatásait igénybe vevő lakosság véleményét. Felelősségének tudatában megteremti az Egészségügyi Törvényben előírt jogok és kötelezettségek gyakorlásának intézményi feltételeit.

Több mint 100 éves hagyományaira építve kiemelkedő szakembereivel és valamennyi dolgozójával – a város és a környező települések vezetésének támogatásától kísérve – szolgálja küldetésének megvalósítását.

Célunk elérése érdekében

A kórház vezetése elkötelezett az intézmény feladatának maximális ellátása ügyében. Ehhez biztosítja a szükséges erőforrásokat, minőségirányítási rendszert alakított ki és működtet a folyamatos fejlődés lehetőségének biztosítására. A szervezet felépítését oly módon határozza meg, hogy az alkalmas legyen a rugalmasság és alkalmazkodóképesség érvényre juttatására.

Mottónk

„Jót, s jól tenni.”