Online segítség SZTE-s hallgatóknak, léleknavigátor

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ – segítség a mindennapokban

Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ az SZTE hallgatói részére biztosít mentálhigiénés, személyiség- és képességfejlesztő szolgáltatásokat.


A központban együtt dolgoznak az egyetemisták életvitelét jól ismerő kortárssegítők és az egyetem munkatársai (pszichológus, mentálhigiénés szakember, pszichiáter).


A központ külön szolgáltatások csoportjával segíti a fogyatékossággal élő hallgatók esélyegyenlőségének megteremtését, személyre szabott, igényeiknek megfelelő megoldásokat kínál önálló életvitelük biztosításához.



Léleknavigátor

A LélekNavigátor az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ által üzemeltetett online segítő és önsegítő oldal. Az ingyenes online tanácsadás a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára nyitott.


A honlapról elküldött e-maileket képzett szakember fogadja, akihez bármilyen lelki/életvezetési problémával lehet fordulni (párkapcsolati, tanulmányokhoz fűződő, családi, esélyegyenlőségi, állásinterjúval kapcsolatos). A szolgáltatás anonim, tehát a levélíró és a tanácsadó személye is ismeretlen marad. A szolgáltatásról bővebben az "Online Tanácsadás" menüpontra kattintva kaphatsz információt.

http://www.leleknavigator.hu/



Kortárssegítők - Kik vagyunk?

 

Mi egy egyetemistákból álló csapat vagyunk, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó keretein belül tevékenykedünk, hogy színesebbé tegyük a hétköznapjaidat.

 

Mit nyújtunk?
Figyelmet, jókedvet, mókát, kacagást, elfogadást, megértést kaphatsz tőlünk, ha valakivel beszélgetni szeretnél. Emellett szervezünk különböző közösségi programokat is.


Hol találhatsz meg minket? Elérhetők vagyunk a Facebook-oldalunkon keresztül:

https://www.facebook.com/kortarsaid

 

A Speciális képzési igényű hallgatók (korábban SNI) támogatásáért az Életvezetési Tanácsadó Központban működő SANSZ Iroda felel. Keress minket, ha a tanulmányaidat szeretnéd akadálymentessé tenni! Az ehhez szükséges tanulmányi kedvezményekről, kölcsönözhető tanulást segítő eszközökről, képességfejlesztő kurzusokról kérj tájékoztatást: eselyiroda@szte.hu. mentálhigiénikus szakember


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.




Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *