Diákmunka Szegeden

Megélhetési lehetőségek egyetemistaként – Így működik a diákmunka

Ha szeretnéd kiegészíteni ösztöndíjadat, akkor vállalj diákmunkát vagy jelentkezz gyakornoknak! Ez szuper lehetőség, hogyha szeretnél kicsit félretenni vagy gyűjteni valamire, és az egyetem mellett szívesen dolgoznál. Szegeden rengeteg lehetőség közül választhatsz, több diákszövetkezet is várja a hallgatók jelentkezését.


A diákszövetkezetek kínálatában biztosan te is találsz majd olyan lehetőséget, amely megfelelő számodra. Választhatsz a könnyű vagy nehéz fizikai munkák, a szórólapozás, plakátolás és egyéb hasonló munkalehetőségek közül. Emellett szemezgethetsz a pénztáros, irodai, adminisztratív vagy gyakornoki munkák közt is. Hidd el, megtalálod a kedvedre valót!


Na és mennyi az annyi?


Teljes munkaidőben a havi minimálbér, amely diákmunkáért adható, bruttó 161.000 forint, napibér alkalmazása esetén 7.420 Ft, órabérnél pedig bruttó 926 forint. Ha valamilyen speciális szaktudásod, nyelvismereted van, akkor ennek többszörösét is megkeresheted óránként.

Találd ki, hogy mit, hol és milyen időintervallumban dolgoznál és pikk-pakk megkeresed az albérleti díjra, az esti bulira vagy épp a nyári nyaralásra valót!


Hogyan?

  1. lépés: Iratkozz be egy Szegeden működő diákszövetkezetbe, mint például a Mind-Diák, Meló Depó, Biztos Kész szövetkezet, Fürge Diák vagy a Meló-Diák.
  2. lépés: Indulj el valamelyik diákszövetkezetbe a személyi igazolványod, lakcímkártyád, TAJ-kártyád, adókártyád, érvényes diákigazolványod és bankszámlaszámod társaságában, vagy keresd fel honlapjukat, és regisztrálj online.
  3. lépés: Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb munkát.
  4. lépés: Dolgozz annyit, amennyit az időbeosztásod és a kedved megenged!

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.




Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *