weboldal_nyito_facebok_insta_miert_szte_szollgaltatasok_SZTE_WEB

Hallgatói szolgáltatások – ismerd meg a lehetőségeid!

Már most fontos a karriered? Nem vagy biztos benne, hogy mit szeretnél kezdeni az életeddel? A tanulmányaid után is benne szeretnél maradni az egyetemi légkörben? Nézz utána, hogy milyen szolgáltatásokat kínál a Szegedi Tudományegyetem!

#SZTE Karrier Iroda

Ha állást keresel, gyakornoki pozícióra vágysz vagy részt vennél egy alternatív gyakornoki programban, akkor keresd fel a Karrier Iroda honlapját, és válogass a jobbnál jobb ajánlatok közül. Ha nem tudod, mit kezdj a tudásoddal esetleg pályamódosításon töröd a fejed, akkor a pályatervezési tanácsadáson segítenek megtalálni a hozzád leginkább passzoló szakterületet. Ha bizonytalan vagy, hogyan is kezdj neki a gyakornoki hely felkutatásának vagy egy meggyőző pályázat összeállításának, keresd fel az irodát és a karrier tanácsadáson akár próbainterjút is készítenek veled.


#SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ

Milyen szolgáltatásokat vehetsz itt igénybe SZTE hallgatóként?

- egyéni pszichológiai-, életvezetési tanácsadás

- online tanácsadás (e-mail és SKYPE is)

- önismereti, tanulás-módszertani tréningek

- speciális képzési igényű hallgatók segítése

- Láthatatlan Színház

- kézműveskedés

Keresd fel őket bátran, készséggel segítenek!

 

#SZTE Alma Mater

Ez a közösség összegyűjti az SZTE-n végzett hallgatókat, a jelenlegi és egykori egyetemi dolgozókat, hogy egy színvonalas tudásközösség jöhessen létre. Az Alma Mater számos érdekes programmal és lehetőséggel várja az „öregdiákokat”. Egyik legkedveltebb családi rendezvényük a 10 éves múltra visszatekintő SZTEAlma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap, valamint az Alma Mater Mikulás, melyekre minden alkalommal csaknem 500-500 fő látogat el. A végzősök mellett már az öregdiákok számára is elérhetők különböző tréningek, tanácsadások és a tavaszi és őszi állásbörze.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.

További hallgatói vélemények >>>