Friss tartalom

1 [2] 
2019. március 27.

Az SZTE GYTK Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetét látogatták meg a budapesti Kosztolányi Dezső Gimnázium tanulói és tanárai. A gimnázium diákjai a 2018-as Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen nyerték a lehetőséget, hogy betekinthessenek a GYTK laborjaiba és a kutatók munkájába.

2019. március 27.

Ismét sikeres műhelyfoglalkozás helyszíne volt az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézete. A március 19-i rendezvény fókuszában az alsó tagozatos diákok szókincsének játékos formában történő fejlesztése állt.

2019. március 25.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei Csoportja és Energiahatékonysági Szakosztálya ismét megrendezi az energiagazdálkodás témakörében szervezett szakmai napot. Az április 4-i konferencián szó lesz az SZTE energiahatékonyságáról és az elektromobilitás jövőjéről is.

2019. március 25.

Nemzetközi pályázati felhívások jelentek meg a HCEMM (Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ) Kutatócsoport vezető és Advanced Core Facility vezető pozíciókra.

2019. március 21.

Fél idejéhez érkezett az SZTE „Duális és kooperatív képzések és azokat támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen” című projektje. A képzésfejlesztésben részt vevő karok szakmai találkozón mutatták be eddigi eredményeiket és további célkitűzéseiket.

2018. október 25.

Hét hazai egyetem – köztük a Szegedi Tudományegyetem – részvételével alakult meg az Egyetemi Technológia- és Tudástranszfer Fórum, mely az intézményekben zajló innovációs folyamatok erősítését tűzte ki célul.

2018. október 17.

Campus Mundi ösztöndíjjal minden tehetséges és vállalkozó szellemű hallgatónak lehetősége nyílik külföldön eltölteni a szakmai gyakorlatát. A fiatalok ezzel egy életre szóló tapasztalatot és tudást szerezhetnek az SZTE-n folytatott tanulmányaik mellett vagy után. Szabó Florinával, az SZTE végzett hallgatójával az ösztöndíjról, külföldi kutatómunkájáról és élményeiről beszélgettünk.

1 [2]