honlap_kezdo

Mesterszakjainak keretszámát módosította az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem módosította a felvi.hu-n megjelenő mester szakjai államilag támogatott helyeinek számát. Helyi adminisztrációs hiba miatt jelent meg a Felvételi Tájékoztatóban téves adatsor. Immár az SZTE Dékáni Kollégiumának döntését tükrözi a szegedi mesterszakok korrigált listája.

1446 állami ösztöndíjas helyet kínál idén szeptemberben induló mesterképzéseire a Szegedi Tudományegyetem. (A korábbi helyi adminisztrációs hibát korrigálta az intézmény, az SZTE Dékáni Kollégiumának döntését tükrözi az alábbi táblázat.)

Az SZTE mesterképzéseinek államilag támogatott helyeire felvehetők maximális száma (a maximális kapacitás) látható az alábbi táblázatban. Egyik táblázatban a nem tanári szakok, a másikban a tanári (az úgynevezett bolognai tanárképzés) szakjai találhatóak.

Amely szegedi képzések nem találhatóak meg az alábbi táblázatokban – így például az önköltséges képzések, az alapszakok, a felsőoktatási szakképzés, az osztatlan szakok a tanárival együtt –, azokról a felvételiző most a felvi.hu weboldalon, vagy a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóból, illetve az SZTE kari honlapjain közölt információkból tájékozódhat. (A maximális kapacitásszámok a hivatkozott oldalakon nem feltétlen véglegesek.)

A továbbtanulást tervezőknek szóló tanács, hogy folyamatosan látogassák az SZTE honlapját, ahová a további, véglegesnek tekinthető kapacitásszámok kerülnek.

További információ >>>

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.





További hallgatói vélemények >>>