zold_oazis_-kiemelt

Zöld oázis a TIK-ben

A vizsgaidőszakban a már bevált tanulási lehetőségek mellett kikapcsolódási és újszerű fölkészülési módszert is kínál az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja. A zöld oázis június 21-ig minden hét 3 hétköznapján (keddenként, szerdánként, csütörtökönként) 10 és 18 óra között felüdülést nyújt.

 

Chillt kaptak a TIK Zöld Oázisának vendégei

Tea, szörp vagy üdítő a kézben, napernyő a fej fölött, nyugágy a pázsiton – nem átlagos vizsgaidőszak kezdődött a Szegedi Tudományegyetemen. A könyvtár látogatóinak az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ különleges akcióval kedveskedik, a Zöld Oázisban bárki megpihenhet vagy folytathatja a tanulást a szabadban.

– Minden formabontó kezdeményezéshez szeretek csatlakozni. Minél több, az átlagostól eltérő dolgot látnak a fiatalok, annál nyitottabbak lesznek a világra is. Ha rácsodálkozhatnak valamire, az erősíti bennük: attól, hogy nem keresik, még létezik – üdvözölte a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (JATIK) formabontó kezdeményezését Szikriszt Péter. A fiatal lemezlovas a Zöld Oázis hangulatfelelőse: a könyvtár melletti parkban szolgáltat megnyugtató, hangulatos dallamokat az egyetemistáknak.

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) újszerű módszerekkel próbálják segíteni a vizsgaidőszakban a hallgatókat. A zöldövezetben nyugágyakkal, napernyőkkel és pingpong-asztallal várják a kikapcsolódni vágyókat, illetve a szabadtéri tanulást kedvelőket.

– Ezen a héten egyelőre kísérleti fázisában tart a Zöld Oázis. Ha lesz rá érdeklődés, június 21-ig, keddtől csütörtökig várjuk az SZTE polgárait napközben, 10 és 18 óra között– mondta Gyarmati László, a JATIK PR-asszisztense.

Az elmúlt napokban úgy tűnt, lazítani vágyókban nincs hiány, hiszen mindig üldögél valaki a kerti bútorok körül, fekszenek a napozóágyakban, s folyamatosan pattog a labda. A pihenést lounge és chill zenék kísérik, hiszen mindkettő nyugalmas műfaj, a jazz, retro és elektronika elemeit vegyítve kellemes háttérdallamokat adnak a könyvlapok pergéséhez vagy egy beszélgetéshez.

A Zöld Oázis játékkal is kedveskedett látogatóinak: a pihenőhelyen található környezettudatos matricákat fotózhatták a hallgatók ajándékokért cserébe. A jó időben hűsítőkben sincs hiány: szörpök, tea és üdítők teszik még komfortosabbá a parkot.

Kiss Tímea

 
*

Szegeden 30 ezer egyetemi hallgató sóhajt fel a tavasz végi napsütésben: vizsgaidőszak...! Ilyenkor „legszívesebben a standra menne az ember, hogy egy kényelmes napágyban ejtőzzön, kezében egy friss üdítővel, miközben kellemes zene veszi körül. Ha pedig rátör a tanulhatnék, azért előveszi a jegyzeteket is egy kicsit. Miért ne lehetne összekötni a kellemest a hasznossal, a Tanulmányi és Információs Központ köré varázsolni a zöld gyepre egy oázist?” – vélik a Szegedi Tudományegyetem JATIK szakemberei. „Miért ne lehetne a TIK-nek egy saját Zöld Oázisa? Tényleg mi az akadálya?” – folytatják a kérdések sorát, majd válaszolnak is: „Már semmi, hiszen megvan a napfény, a friss, ropogós napágyak, napernyők is megérkeztek, készülnek a jó kis koktélok, és hangolnak a zenészek.”

„A TIK Igazgatósága örömmel látja nap mint nap a sok betérő hallgatót a szakolvasói terekben csendesen a könyvek fölé hajolva, a közösségi terekben csoportosan tanulókat, a kényelmesen elpihenőket a zsibongókban, éppen ezért folyamatosan szeretnénk megújulni, mindig valamilyen kis meglepetéssel fogadni a hozzánk látogatókat” – mondják. „Eddig is figyeltünk a kényelemre, a kikapcsolódási lehetőségekre, de idén nyáron valami különlegeset képzeltünk el azoknak, akiknek a nyári időszak a vizsgákkal kezdődik. Megszületett a Zöld Oázis ötlete, amit egy kis felmérés után megvalósíthatónak éreztünk, és őszintén reméljük, hogy a „hallgatók Mekkája” címet igazán elnyerjük a riviéra hangulatának varázslatával.

Sok szeretettel várjuk az egyetemi polgárokat - hallgatókat, munkatársakat – 2012. május 29-től kedden, szerdán és csütörtökön délelőtt 10 és délután 18 óra között a TIK parkjában az árnyas fák alatt, és a napsütötte gyepen, ahol pihenni, tanulni, és egy kicsit mozogni is lehet.”

Ne hagyja ki: május 29-től a TIK oázist!

Zöld oázis.zip
A képgaléria itt megtekinthető

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Farkas GellértFarkas Gellért – TTIK – kémia

A karon és a szakomon kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan programokat szervezzenek, amik összekovácsolnak minket a csoporttársakkal. Ilyen például a kémiásoknak szóló Vegyetem tábor is. Emellett olyan programokat is szerveznek nekünk, amelyek az elhelyezkedés szempontjából különösen hasznosak. A tanárok kedvesek, rendkívül segítőkészek, így igazán családias hangulat alakult ki az évek során.



 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.




További hallgatói vélemények >>>