HÍD a középiskolától az egyetemig

Idén is meghirdeti tehetséggondozó programját tizenkettedikes diákok számára az Eötvös Loránd Kollégium, a Szegedi Tudományegyetem legrégebbi szakkollégiuma.

 

A Szegedi Tehetség-HÍD Program (HÍD: Hallgatók Ígéretes Diákokból) a magyar középiskolai-egyetemi tehetséggondozás szolgálatában áll, célja a középiskolában végzős tehetségek felkarolása. Hathatós eszközökkel (egyszeri tanulói ösztöndíj, mentori támogatás, nyári tábor, egyetemi szakkollégiumi lehetőség) segít abban, hogy ezek a diákok a középiskola – egyetem váltás folyamatát kibontakozásuk újabb lehetőségeként élhessék meg.

A programba a pályázók közül a legkiválóbb eredményekkel rendelkezők kerülnek be, akiket ötnapos nyári táborában lát vendégül a szakkollégium. Közülük a legjobbak egyszeri ösztöndíjat és szakkollégiumi tagságot kapnak.

A Szegedi Tehetség-HÍD Programot az SZTE Eötvös Loránd Kollégiuma koordinálja, nem véletlen, hiszen a kettő céljai egybeesnek. Az 1931-ben alapított kollégium a legkomolyabb tradíciókkal rendelkező vidéki szakkollégium Magyarországon.

A pályázat leadási határideje: 2012. június 1., bővebb információ a kollégium honlapján: www.eotvos.u-szeged.hu.

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.






Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *