Balatoni nyári tábort szervez „gimiseknek” az ÁJTK

Augusztus 27. és szeptember 2. között kirándulással és érdekes kurzusokkal egybekötött tehetséggondozó tábort szervez középiskolásoknak a szegedi egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és az SZTE Tehetségpont. Elsősorban a jog-, humán- és társadalomtudományok iránt érdeklődőket szeretnék megszólítani – a szervezők előzetes jelentkezéseket várnak!

 

A „Jogi és komplex kompetenciafejlesztő tehetséggondozó táborban” olyan személyes képességek elsajátításának elősegítésére törekszenek a szervezők, melyre a hagyományos oktatás kereteiben nem adódik lehetőség. Az általános kompetenciafejlesztéshez kapcsolódó témákon túl néhány blokk erejéig bevezetik a diákokat a jog világába, különös hangsúlyt fektetve a köztudatban legnépszerűbb jogi területekre, illetve az aktuális társadalmi és gazdasági problémákra.

Így a diákok betekinthetnek például a politikai pártok és ideológiák világába, krimi-nyomozó-játékkal egybekötve hallhatnak a büntetőjogról és a kriminálpolitikáról, személyiségtesztet tölthetnek ki, pályaorientációs tanácsokat kaphatnak, és gyakorlatorientált stratégiai játékon vehetnek részt. A szakmai kurzusokon az előadásokat interaktív foglalkozás, majd vita vagy diszkusszió követi.

A tábor kínálatából természetesen nem maradnak ki a szabadidős programok sem, így többek között strandolásra, a Zamárdi Kalandpark felkeresésére, közös főzésre és kirándulásra is számíthatnak a résztvevők.

A tábor helyszíne Balatonfenyves. A résztvevőknek a szervező intézmények pályázati, illetve alapítványi forrásból biztosítják a programlehetőséget, a kurzusokon való részvételt, szállást hét éjszakára és hatnapi teljes ellátást, így a részvételi díj csupán 10 ezer forint.

A szervezők előjelentkezőket várnak, jelentkezési űrlap az SZTE Tehetségpont honlapján (www.szegeditehetsegpont.hu) érhető el, a táborral kapcsolatos további információ kérhető Szarvas Kata koordinátortól (info@sztehetseg.hu, 62/544-696).

M. A.

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.




Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>