SZTE-hallgatóként tanulj külföldön!

Jelentkezz Erasmus ösztöndíjra!

Eddig 2915 fiatal 14 378 hónapot töltött ERASMUS ösztöndíjjal külföldön a Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül. E lehetőségről is szó lesz a 2014. február 4-i nyílt összegyetemi nyílt napon. Az SZTE-hallgatók számára megjelent a 2012-2013. tanévben esedékes ERASMUS ösztöndíjakra a pályázati felhívás. A részletekről 2012. február 9-én konzultációt is tartanak. A pályázatra jelentkezők listáját február 24-ig lezárják.

 

Az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás (Lifelong Learning Programme – LLP) elnevezésű programjának felsőoktatási fejlesztési alprogramja az ERASMUS. A program a neves humanistáról, Rotterdami Erasmus-ról (1465-1536) kapta a nevét. Jelenleg ez a legnépszerűbb, legelérhetőbb és a legtöbb lehetőséget nyújtó program azoknak a hallgatóknak, akik külföldön szeretnének tanulmányokat folytatni.

1998 óta vesz részt az ERASMUS programban a Szegedi Tudományegyetem: 30 ország 297 városában 407 partneregyetemmel 771 bilaterális kapcsolatot alakított ki. Eddig 2915 SZTE-hallgató 14378 hónapot töltött el ösztöndíjas tanulmányúton illetve szakmai gyakorlaton.

A programot a Szegedi Tudományegyetemen a Nemzetközi Mobilitási Iroda (NMI) koordinálja. Az NMI honlapján elérhető, mert megjelent a 2012/2013. tanévre szóló Pályázati felhívás és tájékoztató hallgatói ERASMUS ösztöndíjakra (részképzés, szakmai gyakorlat). A tanszéki koordinátoroknak 2012. február 24-ig kell a kiválasztott részképzéses illetve szakmai gyakorlatos hallgatók listáját az NMI-re beküldeniük (lásd az NMI-honlapon a Letöltés című menüpontot). A konzultáció célja, hogy a pályázók a már megismert, 2012/2013. tanévi Pályázati Tájékoztatóhoz kapcsolódó kérdéseiket feltehessék. Időpontja: 2012. február 9. 14-16 óra, helye: az SZTE Rektori Hivatal, Dugonics tér 13. földszint 5. terem. A konzultáción való részvétel feltétele egy regisztráció, amelyen az érdeklődő hallgatók egyúttal előzetesen feltehetik az őket érintő konkrét kérdéseiket.

A 2012. február 4-i összegyetemi nyílt nap programjáról itt olvashatsz: http://www.u-szeged.hu/hirek/2012-februar/mi-legyen-felveteli?objectParentFolderId=1192. Az SZTE összegyetemi nyílt napjának programjáról a http://www.u-szeged.hu/nyiltnap felületen tájékozódhatnak az érdeklődők, a felvételihez kötődő információkat megtalálhatják az egyetem hivatalos honlapján www.u-szeged.hu és Facebook oldalán (http://www.facebook.com/SZTE.Hirek) is.

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.


Csoke_Mark_felveteliCsőke Márk- BTK, történelem

Harmadévesként már tapasztalatból mondhatom, hogy igaz a hír az egyetem színvonalas oktatásáról. Örülök, hogy ezt személyesen is megtapasztalhatom a történelem szakon. Az egyetemválasztás során fontos szempont volt az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem közel van a szülőfalumhoz, és az, hogy sok ismerősöm is ide jelentkezett. Nagyon szeretek itt tanulni, mert Szeged nagyon szép és élhető város.

További hallgatói vélemények >>>