Uniface_kezdo

Virtuális egyetem felvételizőknek

Beiratkozás, albérlet- és munkakeresés, óralátogatás vagy éppen városnézés bulival – az Uniface nevű internetes játékkal a felvételizők a valódi hallgatói élet részesei lehetnek.

SZTE_rektoriRegisztráció és játék:

http://www.uniface.hu vagy

http://www.facebook.com/uniface.hu

Így például a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bármelyik karán szerezhetnek – virtuális diplomát, az intézmény számos szolgáltatását igénybe vehetik, sőt, Szegedet is megismerhetik. A játék a www.uniface.hu oldalon november végén indul értékes nyereményekkel motiválva a legjobb játékosokat. A virtuális egyetemi világ már meghódította a pécsi egyetemre felvételizőket. Idén a SZTE is kitárja virtuális kapuit.

Az egyetemi élet és az egyetemi város modellezése az Uniface nevű online játék fő célja. Az innovatív kommunikációs eszközt sikerrel próbálták ki az elmúlt tanévekben a Pécsi Tudományegyetemen. Az ottani felmérés szerint a játékba bekapcsolódók 77 százalékának gyarapodott a szakmai tudása, minden második fiatal új információt tudott meg az egyetemről. Idén Pécs mellett Szeged universitas-a is bekapcsolódik az Uniface online játék virtuális világába.

A játékosok a sikeres felvételi vizsga után órákra járnak, albérletet vagy éppen munkát keresnek, de természetesen bulizhatnak, sőt, megismerhetik a várost is.

Háromdimenziós modellek segítségével a játékosok ellátogathatnak az egyetemi épületekbe épületeibe. A Szegedi Tudományegyetem esetében például a Rektori Hivatalba, választott egyetemi karukra, vagy éppen a József Attila Tanulmányi és Információs Központba (TIK). Megismerhetik az intézmény struktúráját, szolgáltatásait igénybe vehetik, így benézhetnek az SZTE Csillagvizsgálójába, elidőzhetnek a sportközpontban vagy sörözhetnek a megújult JATE Klub falai között.

SZTE_TIKEgyetlen felvételizőnek sem kell aggódnia: ahhoz, hogy megnyerhesse az értékes díjakat, most csak a középiskolai tananyagból kell bizonyítania. Az egyetemi reality valós élethelyzeteket modellez, így a játék során felmerülő kérdések leginkább az érettségi feladatsorokat idézik, a kötelező óralátogatásokon pedig rövid Szabadegyetem-videófelvételek segítenek a tananyag elsajátításában. A városra vonatkozó ismereteknek utánajárva a leendő hallgatók gyorsan megbarátkozhatnak Szegeddel is.

Ám az egyetemi életnek akadnak olykor nehézségei is. Így például a játékosoknak számolniuk kell majd azzal, hogy esetleg elfogy a pénzük és diákmunkát kell vállalniuk költségeik fedezéséhez. De „tevékenység pontjaikat” szintén be kell osztaniuk, hiszen a cyber-hallgatóknak is – a tanórák és szabadidős programok mellett – szükségük van néha alvásra.

A játék mindezek mellett a közösségi életet ugyancsak modellezi, hiszen a tanulmányi osztályon sorban állás közben bárki érdeklődhet egy-egy vizsga eredményéről, de még a könyvtárban barangolva is beleütközhet a játékos egy-egy Szegedről érdeklődő hallgató-társába – így a „népszerűség pontok” nem csupán sörrel növelhetők.

Az Uniface nevű egyetemi reality november végétől indul: a www.uniface.hu portálon vagy a www.facebook.com/uniface.hu oldalon regisztrálók a beiratkozás után hamarosan megkezdhetik életüket a Pécsi Tudományegyetem vagy a Szegedi Tudományegyetem virtuális falai között.

Ha valaki minden nap játszik, a virtuális szemeszter 10 nap alatt elvégezhető, de egyszerre elég fél-fél órát a számítógép előtt tölteni. Az Uniface-szel lehetőség nyílik párhuzamosan több karra is felvételizni, így a még bizonytalan jelentkezők több szakkal is megismerkedhetnek.


A játék során a Szegedi Tudományegyetem támogatói:

x-admin_logo szin_logo

Jakab_Csaba_autosiskola Rutin_Autosiskola Yes_nyelviskola


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.
Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *