Online pszichológiai tanácsadás az SZTE hallgatóinak

2011. februárjától elérhető az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ legújabb szolgáltatása a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak.

pszihologiai_tanacsadas_plakat_mini_szteAz e-mailen keresztül történő tanácsadás elsődleges célja lehetőséget biztosítani arra, hogy a levélíró saját problémáit megfogalmazhassa, megoszthassa, annak érzelmi vonatkozásaira visszajelzést kaphasson külső szemlélőtől, ami segíti, hogy a problémájára, élethelyzetére saját működésére kívülről rálásson, új megoldási módokat fogalmazzon meg, és kisebb érzelmi teher nehezedjen rá.

További információk a www.eletvezetesonline.hu oldalon olvashatók.

Napjainkban egyre többen keresnek és kapnak válaszokat kérdéseikre, a világhálón keresztül. Nincs ez másként a lelki élet terén sem. Az on-line tanácskérés több szempontból is jó eszköze lehet számodra az első lépések megtételéhez.

  • E-mail-es, SKYPE-os formában könnyebb felvenned a kapcsolatot a tanácsadóinkkal. Az idő és térbeli keretek, nagyobb szabadságot engednek számodra.
  • Lehetséges, hogy először nem tudod felmérni, problémád súlyosságát, bizonytalan vagy abban, hogy igénybe akarod-e venni szakember segítségét. Az on-line kapott visszajelzés segíthet neked megítélni a problémád mélységét , a további segítség szükségességét.
  • Mint tanácskérő saját magad szabályozhatod, hogy mennyire maradsz anonim. Te döntöd el milyen információt és milyen mélységben mondasz el önmagadról. Így talán olyan témákkal is foglakozni, mersz, amiket személyes kapcsolat esetén nehezen vállalnál.

Azonban ne feledd, hogy az interneten keresztüli konzultálás, nem alkalmas terápiára, súlyosabb problémák kezelésére. Személyes kontaktus hiányában a tanácsadó „távdiagnózist” nem állít fel számodra, ehelyett abban segíthet, hogy reálisabban ráláthass problémáidra, azonosíthasd, rendezhesd magadban érzéseidet, és megtervezhesd a lehetséges megoldásokat. Indokolt esetben segít számodra megtalálni a probléma megoldásához szükséges megfelelő szakembert.

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


jiang_xuezhiJiang Xuezhi - GTK: gazdálkodás és menedzsment

Az SZTE a világban és Magyarországon is jó hírű egyetem. Nagyszerű élmény itt tanulni. Az oktatók szakmailag kiválóak, a hallgatótársak kedvesek és nyitottak a külföldi kultúrák felé. A kellemes hangulatú kari rendezvények segítik a beilleszkedést és lehetőséget nyújtanak új barátságok kialakítására.



Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *