hallgatok_kopad_2

Kiváló minősítést kapott a SZTE Tehetségpontja

Komoly elismerésben részesült a Szegedi Tudományegyetem tehetséggondozó tevékenysége. A Tehetségpontok II. Országos konferenciáján, február 5-én Budapesten vették át az Akkreditált Kiváló Tehetségpont kitüntető címet az egyetem képviselői.

tehetseg_fotoA budai Szent Imre Gimnázium épületében tanácskoztak a tehetséggondozó szakemberek a Tehetségpontok hazai és külföldi hálózatának működésről és perspektíváiról február 5-én. Csermely Péter professzor, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke előadásában hangsúlyozta, hogy a tehetségek segítésével foglalkozó, és örvendetesen szaporodó tehetségpontok együttműködésében óriási lehetőségek rejlenek.

Az országos konferencián ünnepélyes keretek között került sor az Akkreditált Tehetségpont és az Akkreditált Kiváló Tehetségpont kitüntető címeket igazoló oklevelek átadására is mindazoknak az intézményeknek, amelyek a Magyar Géniusz Program keretében elvégzett szakértői vizsgálat során megfeleltek a velük szemben támasztott magas szakmai követelményeknek. A tehetségpontoknak bizonyítaniuk kellett, hogy az elmúlt években mit tettek a tehetséges fiatalok támogatása érdekében.

A Szegedi Tudományegyetem nevében Badó Attila professzor, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke és Szarvas Kata Tehetségpont koordinátor vehette át az Akkreditált Kiváló Tehetségpont kitüntető címet. E címet három éven át viselheti az intézmény, ami a szegedi tehetségek támogatását szolgáló jövőbeni pályázatok elnyeréséhez is segítséget nyújthat.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *