hallgatok_kopad_2

Kiváló minősítést kapott a SZTE Tehetségpontja

Komoly elismerésben részesült a Szegedi Tudományegyetem tehetséggondozó tevékenysége. A Tehetségpontok II. Országos konferenciáján, február 5-én Budapesten vették át az Akkreditált Kiváló Tehetségpont kitüntető címet az egyetem képviselői.

tehetseg_fotoA budai Szent Imre Gimnázium épületében tanácskoztak a tehetséggondozó szakemberek a Tehetségpontok hazai és külföldi hálózatának működésről és perspektíváiról február 5-én. Csermely Péter professzor, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke előadásában hangsúlyozta, hogy a tehetségek segítésével foglalkozó, és örvendetesen szaporodó tehetségpontok együttműködésében óriási lehetőségek rejlenek.

Az országos konferencián ünnepélyes keretek között került sor az Akkreditált Tehetségpont és az Akkreditált Kiváló Tehetségpont kitüntető címeket igazoló oklevelek átadására is mindazoknak az intézményeknek, amelyek a Magyar Géniusz Program keretében elvégzett szakértői vizsgálat során megfeleltek a velük szemben támasztott magas szakmai követelményeknek. A tehetségpontoknak bizonyítaniuk kellett, hogy az elmúlt években mit tettek a tehetséges fiatalok támogatása érdekében.

A Szegedi Tudományegyetem nevében Badó Attila professzor, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke és Szarvas Kata Tehetségpont koordinátor vehette át az Akkreditált Kiváló Tehetségpont kitüntető címet. E címet három éven át viselheti az intézmény, ami a szegedi tehetségek támogatását szolgáló jövőbeni pályázatok elnyeréséhez is segítséget nyújthat.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.






Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *