nyito_szte_

Mintegy 30 szakon hirdet keresztféléves mesterképzéseket az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak. Az érdeklődők november 15-ig a felvi.hu oldalon jelentkezhetnek.

A Szegedi Tudományegyetem hat kara – a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar – hirdet mesterképzéseket a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. Nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és önköltséges formában is hirdet képzéseket az intézmény. A jelentkezők 27 szak közül választhatnak.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar filozófia, hungarológia, francia nyelv, irodalom és kultúra, kommunikáció- és médiatudomány, olasz nyelv, irodalom és kultúra, valamint vallástudomány mesterképzésre várja a jelentkezőket.

Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociálpolitika, a Gazdaságtudományi Kar marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), pénzügy és vállalkozásfejlesztés szakokon indít mesterképzéseket a keresztfélévben.

A Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, mechatronikai mérnöki, gépészmérnöki, valamint műszaki menedzser szakokra, a Mezőgazdasági Kar vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésére várja a jelentkezőket.

A Természettudományi és Informatikai Kar csillagász, fizikus, gazdaságinformatikus, geográfus, geoinformatika, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, mérnökinformatikus, programtervező informatikus és vegyész mesterképzéseket kínál.

A felvételizők 2022. november 15-ig a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. A jelentkezés hitelesítésének határideje 2022. november 20-a. A felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalók az SZTE Felvételi oldalán olvashatók.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.



További hallgatói vélemények >>>