Beharangozo_cover

A Földrajz Éjszakája 2022-ben a Szegedi Tudományegyetemen is

Az európai földrajzi társaságokat összefogó ernyőszervezet, az EUGEO, 2022. április 1-én egy országhatárokon és kultúrákon átívelő nemzetközi rendezvénysorozatot szervez.

Az EUGEO európai rendezvény célja, hogy népszerűsítse a geográfiát. A magyarországi események koordinálásáért, a Magyar Földrajzi Társaság felel. A hazai események szervezőinek lelkes, színvonalas és együttműködő hozzáállásának köszönhetően a GeoNight rendezvénysorozat rendszeresen kimagaslóan sikerül itthon, a részvétel hazai és európai szinten évről-évre nagy elismerést vált ki.

A Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézete 2022-ben is csatlakozik a GeoNight kezdeményezéshez. A földrajzos programok célja, hogy a társadalom figyelmét ráirányítsák a geográfia fontosságára.

Az Intézet több nagyszabású programmal csatlakozik a kezdeményezéshez. A 11. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny középdöntője is ezen a napon lesz. Az SZTE versenye a Kárpát-medence egyik legnagyobb létszámot megmozgató, földrajztudományi tanulmányi megmérettetése a középiskolások számára.

A verseny mellett interaktív terepasztal, érdekes előadások, „kincsvadászattal” egybekötött éjszakai séta, és a GeoArt kiállítás megnyitója is várja az érdeklődőket.

A Szegedi Tudományegyetem programjairól részletsebben itt olvashat.

A nemzetközi és a magyarországi programokat pedig az EUGEO oldalán követheti.

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.


Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.