280340528_4946697945429067_5639176182962175543_n

Színes programokkal várja a látogatókat a fény nemzetközi napja alkalmából az ELI ALPS

A fény nemzetközi napja alkalmából 2022. május 13-án, 15:00 órától egészen 19:00 óráig az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet ismét kitárja kapuit a nagyközönség előtt. Hasonlóan a Kutatók éjszakájához, ez alkalommal is különleges, minden korosztály számára vonzó programkínálattal készülnek a szervezők.

A fény központi szerepet játszik az életünkben. A legalapvetőbb szinten, a fotoszintézisen keresztül a fény maga az élet eredete, nélküle létezni sem tudnánk. A 2015-ben világszerte nagy sikerrel ünnepelt fény nemzetközi évét követően, az UNESCO Általános Konferenciáján született döntés értelmében 2018-tól ünneplik világszerte a fény nemzetközi napját. Idén az ELI ALPS az SZTE TTIK Fizikai Intézetével együtt, egy izgalmas délutánra hívja az érdeklődőket.

 

Vett már részt fotonvadászaton? Próbálta már a lézersakkot? Kíváncsi az ELI ALPS lézeres berendezéseire és a tisztatéri öltözék helyes viselésére? Szívesen „kóstolná” meg a polárfagyit? Szeretne részt venni egy VR-szemüveges, virtuális laborlátogatáson? Kémlelte már az eget naptávcsővel? Van otthon esetleg „fényes pólója”, azaz bármilyen fénnyel vagy más elektromágneses sugárzással kapcsolatos ábrájú, feliratos pólója? Igen és nemleges válaszok esetén is május 13-án az ELI-ben a helye!

 

A teljes programkínálat IDE kattintva érhető el: https://www.eli-alps.hu/hu/Hirek/view/86

 

A rendezvény díjmentes, bizonyos programok látogatása azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.

További hallgatói vélemények >>>