lundkja

Négy új egyetem csatlakozhat a EUGLOH-hoz, amelynek már tagja az SZTE

Eredményesen zárult a svédországi EUGLOH Hét, amelyen a Szegedi Tudományegyetem küldöttsége is részt vett. A 2022. május 9. és 12. közötti eseményen az SZTE hallgatói és munkatársai értékes tapasztalatokat szereztek. A svédországi Lundban elhangzott, hogy az eddigi öt felsőoktatási intézményhez a nyáron négy újabb csatlakozhat.

A European University Alliance for Global Health (EUGLOH) szervezet fotópályázatának eredményhirdetését is a svédországi Lund városában tartották. A EUGLOH Héten a döntősök közé két SZTE-s hallgató is bekerült, közülük Anastasia Jessica, aki a Szegedi Tudományegyetemen filozófiából PhD-zik, második helyezést ért el.

280239625_969321573773971_2373589461339184954_n_1

A svédországi nemzetközi workshopokon, az SZTE képviselői, a hasonló területen dolgozó partneregyetemek munkatársaival megosztották tapasztalataikat, jó gyakorlataikat. Előadásokat hallgathattak meg olyan, a szervezet céljait érintő témakörökben, mint a fenntarthatóság és a mentális egészség. Többek között az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai is megbeszéléseket folytattak francia, portugál kollégáikkal, a Lundi Egyetem Orvosi Karának kommunikációs osztályának dolgozói pedig értékes prezentációt tartottak számukra.

280108884_543833284011070_4662911783412310235_n

A EUGLOH szervezet koordinátorai arról tájékoztatták a résztvevőket, hogy az eddigi ötről kilencre nő a partneregyetemek száma: a kezdeményezés tehát új szakaszba, a bővülés fázisába lép. Alcala (Spanyolország), Hamburg (Németország), Újvidék (Szerbia) és Tromsö (Norvégia) csatlakozásával már kilencre bővül a EUGLOH partneregyetemek száma.

Lund
A Lundban készült képek a galériára kattintva megtekinthetők.


A következő EUGLOH rendezvény, ahol a partneregyetemek képviselői találkozhatnak, 2022 június közepén Párizsban lesz.

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó: Bobkó Anna, Kovács-Jerney Ádámesza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.

További hallgatói vélemények >>>