044A5985

Az SZTE hallgatói is jelentkezhetnek az MCC ingyenes képzéseire

A Mathias Corvinus Collegium szegedi központja ingyenes, személyre szabott, színvonalas képzésekkel és térítésmentes belvárosi lakhatással várja azokat a hallgatókat, akik első vagy második egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében fejezik be a Szegedi Tudományegyetemen. Április 24-ig lehet jelentkezni a különböző Iskolák ingyenes jogi, nemzetközi, közgazdasági, média, társadalom- és történelemtudomány, valamint pszichológia képzéseire.

Mit nyújt az MCC?

• Kiegészítő képzési lehetőséget az egyetemi tanulmányok teljes időszakára

• Személyre szabott oktatást, kiscsoportos kurzusokat

• Sokszínű, támogató, összetartó közösséget

• Ingyenes nyelvórákat

• Nemzetközi ösztöndíj lehetőségeket

• Térítésmentes minőségi lakhatást

• Gyakornoki pozíciókat, álláslehetőségeket partnereinknél

• Táborokat, kikapcsolódást, feledhetetlen szórakozási lehetőségeket

Kik jelentkezhetnek?

Az intézmény mindazon első és második egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését várja, az adott régió felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Nemzetközi ösztöndíjak

A Mathias Corvinus Collegium egyedülálló tehetséggondozási programjának egyik alappillére, hogy tanulmányaik során a hallgatókat mind tanulmányi mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. A nemzetközi ösztöndíj rendszerének köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytathatják, akár rövidebb, külföldi képzéseken, vagy tanulmányi-, és kutatási programokon is részt vehetnek.

Jelentős fejlődés

Az MCC Egyetemi Programjára az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, jelenleg mintegy 350 EP-s diák tanul az intézményél. Az egyetemistáknak szóló képzés Már a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára is elérhető, elkezdődött a jelentkezési időszak. Az MCC képzései jelenleg 14 magyarországi és 9 külhoni településen vannak jelen, így már 5300 diák számára nyújt fejlődési lehetőséget az alapítvány. A tervek szerint néhány éven belül 35 helyszínen, 10 000 magyar tehetség képzése valósulhat meg.

Iskolák, amelyekbe jelentkezni lehet:

• Jogi Iskola - https://fb.me/e/1Vj0qqXnf

• Nemzetközi Kapcsolatok Iskola - https://fb.me/e/4yHv33Deg

• Közgazdasági Iskola - https://fb.me/e/aHbSO0nmX

• Média Iskola - https://fb.me/e/1vLpsCyCH

• Társadalom- és Történelemtudományi Iskola - https://fb.me/e/2nCLUwfGd

• MCC-Mindset Pszichológia Iskola - https://fb.me/e/22dWODAt3

Jelentkezési határidő: 2022. április 24., 23:59

A felvételi eljárás egy szóbeli és egy írásbeli részből áll. A jelentkezéskor minden érdeklődőnek csatolnia szükséges egy fényképes önéletrajzot, motivációs levelet, a félév végi indexének másolatát és egy megvalósítandó projektötlet. A különböző iskolák eltérő követelményrendszert határozhatnak meg, további információkért látogasson el az MCC hivatalos honlapjára.

Április 21-én 17 órától nyílt napot tartanak az MCC szegedi központjában (6722 Szeged, Tisza Lajos krt.85). A részletes program elérhető az MCC facebook oldalán, eseményre ezen a linken lehet regisztrálni. A képzésre történő jelentkezés részletei, valamint további információk az MCC honlapján találhatók.


SZTEinfo, MCC Szegedi Képzési Központ

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kovacs_Tamas_felveteliKovács Tamás - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért szeretek a Szegedi Tudományegyetemre járni, mert nagyon sok jó program van az egyetemisták számára, sok lehetőség adódik a kikapcsolódásra a kari épületek környékén is. Emellett nagyon jó a közösség is, mindenki segítőkész, barátságos. Igaz ez az oktatókra is, akik nagyon érdekes és színvonalas órákat tartanak.
Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 

További hallgatói vélemények >>>