borito

Új tantermeket adtak át az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán

Két újonnan kialakított tantermet, egy közösségi teret és egy dolgozói étkező-konyhát adtak át az SZTE ÁJTK Bocskai utcai épületében.

A Kar vezetése a 2019. szeptember 9-i viharkár óta folyamatosan dolgozik azon, hogy javítsa és fejlessze az oktatási körülményeket, bővítse kubaturális lehetőségeit. A 2022-ben átadandó főépület felújítása mellett a kar kiemelt hangsúlyt fektet a meglévő infrastruktúra fejlesztésre is.


A Jogi Kar Bocskai utcai épületének alagsorában a 19,5 millió Forint értékben történt felújítás keretében megtörtént a helyiségek aljzati és fali szigetelése, a plafonon és oldalfalakon futó fűtéscsövek gipszkartonnal való eltakarása, a nyílászárók cseréje, illetve az utcafronton elhelyezkedő termekben elszívók kerültek beépítésre az ablakok közé a még jobb szellőzés érdekében. Az elektromos fejlesztés keretében energiatakarékos, valamint környezetkímélő led lámpák kerültek felszerelésre.


Prof. Dr. Görög Márta dékán az átadás során hangsúlyozta: a kari stratégia egyik kiemelt eleme az infrastruktúrafejlesztés, melynek egyik fontos mérföldköve a Bocskai utca épület új helyiségeinek átadása, valamint köszönetét fejezte ki a Juhász Gyula Pedagógusképző Karnak, hogy adományukkal lehetővé tették a termek bebútorozását.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.



Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.