weboldal_nyito_multirank

U-Multirank nemzetközi rangsorban továbbra is remek eredményeket mutat az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem idén is jó eredményekkel szerepel az Európai Bizottság által támogatott U-Multirank rangsorban. A rangsor 97 ország 1948 felsőoktatási intézményét, köztük 14 magyarországi egyetemet értékelt, több mint 30 indikátor szerint. Az SZTE a kutatás és a tudástranszfer területén érte el a legmagasabb értékeléseket, de több figyelemreméltó eredménye született a nemzetközi orientáció, az oktatás, valamint a regionális szerepvállalás területén is.

A nemzetközi U-Multirank rangsor 2014-ben kezdte mérni a világ felsőoktatási intézményeit. Az Európai Unió célja egy olyan többdimenziós egyetemi rangsor létrehozása volt, amely segítséget nyújthat a külföldön tanuló diákoknak a felsőoktatási intézmény kiválasztásában. Éppen ezért a rangsor öt fókuszterületen több mint 30 indikátort vizsgál, és figyelembe veszi – többek között – a felsőoktatási intézmények kutatási és oktatási tevékenységét, regionális szerepvállalását, nemzetközi láthatóságát, valamint tudástranszfer területén elért eredményeit.


A 2021-es rangsorban 97 ország 1948 felsőoktatási intézményét értékelték (ami a tavalyi 95 ország 1759 intézményéhez képest jelentős bővülés), és abban 14 Magyarországon működő felsőoktatási intézmény is szerepel, köztük a Szegedi Tudományegyetem.


U-Multirank_sunburst_keyguard_atmeretezve

 

Az SZTE-nek az U-Multirank rangsorban a kutatás és a tudástranszfer területén lettek a legerősebb mutatói, köztük az ipari partnerekkel közös publikációk és a szabadalmak kapcsán idézett publikációk, valamint a betöltött poszt-doktori pozíciók tekintetében. Több erős eredményt ért el az intézmény a nemzetközi orientáció, az oktatás és a regionális szerepvállalás területén is (pl. hallgatói mobilitás mértéke, külföldi oktatók száma, nemzetközi közös publikációk aránya, régióbeli szereplőkkel közös publikációk aránya).

SZTE_U_Multirank_sunburst_20210922

 

A nemzetközi U-Multirank rangsor több szakterületen is értékelte a Szegedi Tudományegyetemet. Jelenleg összesen 25 diszciplínáról érhető el áttekintés az SZTE U-Multirank-oldalán, ezek közül az idei évre az orvostudomány, a fogorvostudomány, a gyógyszerésztudomány területekkel, az ápolás, a pszichológia, a szociális munka diszciplínáival, valamint – az U-Multirankben újonnan megjelenő szakterületként – az agrártudománnyal kapcsolatos információfrissítést, adatszolgáltatást kérték a rangsor-üzemeltetők.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.



Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *