weboldal_nyito_start

Háromszorosára emelkedett a START ösztöndíj keretösszege

Többen és több támogatást kaphatnak azok közül a középiskolások közül, akik az SZTE-re első helyen jelentkeznek, sikeresen pályáznak a Start Ösztöndíjra és fel is veszik őket. Az igény évről évre nőtt, ezért triplázták meg a forrást, amelyből fejenként 40-120 ezer forintot kaphatnak a hallgatók.

A Szegedi Tudományegyetem segíti a rászoruló vagy kiemelten tehetséges hallgatók tanulmányait. Elérhetők a klasszikus tanulmányi ösztöndíjak a nappali tagozatos, államilag támogatott alapképzésben résztvevő diákok számára éppúgy, mint a félévente adható tankönyv-és jegyzettámogatások és a hátrányos társadalmi vagy anyagi hátterű hallgatók támogatását célzó szociális ösztöndíjak. Ám ezeken felül még számos más, kifejezetten az Egyetem saját fejlesztésű ösztöndíjaira is lehet pályázni. Ilyen, egyszeri segítség a Start Ösztöndíj is, amely az SZTE-re felvételiző középiskolásoknak szól.


-  Az ösztöndíj iránti érdeklődés évről évre nőtt, ezért célszerűnek látszott a Start ösztöndíj keretösszegének növelése. A cél továbbra is az, hogy a legtehetségesebb diákokat Szegedre vonzzuk, és tehetséggondozásukra a későbbiekben is kiemelt figyelmet fordítsunk. Az SZTE Junior Akadémia a Start ösztöndíjban részesülőket egyetemi tanulmányaik alatt is igyekszik egyéb támogatásokhoz juttatni – mondta el Dr. Badó Attila professzor, a Szegedi Tudományegyetem központi ösztöndíjrendszerét működtető SZTE Junior Akadémia elnöke.


A klasszikus ösztöndíjformákat – vagyis például a tanulmányi ösztöndíjat és a szociális ösztöndíjat – természetesen az SZTE is kínálja, de ezen felül működik a kari- és összegyetemi szintű ösztöndíj-rendszer is. Ez utóbbit az SZTE Junior Akadémia koordinálja.

A Start Ösztöndíj, több éve működik, lényege, hogy az a jelentkező, aki a felvételi helyek között elsőként jelöli meg az SZTE-t, 40 és 120 ezer forint közötti összeget nyerhet el, ha fel is veszik a Szegedi Tudományegyetemre.

Az egyetemen belül a karoknak is van tehetséggondozó programja, így a hallgatók számára számos lehetőség nyílik arra, hogy egyetemi éveik alatt is támogatáshoz jussanak.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.




Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>