MCC_nyito

Keresztféléves felvételit hirdet a Mathias Corvinus Collegium

2021 őszétől a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével további lehetőségek nyíltak meg a tehetséges fiatalok előtt Szegeden. A tehetséggondozó intézményben már 21 SZTE-s hallgató végezte el az őszi félévet, és most további diákoknak nyílik lehetősége bekerülni a programba.

Az MCC keresztféléves felvételit hirdet elsőéves egyetemisták számára. A Juniorképzés célja, hogy olyan magas színvonalú alaptudást biztosítson, amelyet tanulmányaik és jövőbeni karrierútjuk során magabiztosan használhatnak.

Mit érdemes tudni a Juniorképzésről?

- Egyetemi tanulmányok mellett végezhető

- Ingyenes és minőségi lakhatás

- Kiemelt hangsúlyt kap a kreatív, nyitott, megoldásközpontú gondolkodásmód kialakítása, valamint a vitakultúra, érveléstechnika, önismeret fejlesztése

- Kiváló szakemberek, hazai és nemzetközi oktatók kísérik figyelemmel a résztvevők tanulmányait és egyéni karrierútját

- A jelentkezők neves szaktekintélyektől tanulhatnak, érdeklődésüknek megfelelően bővíthetik ismereteiket, és több idegennyelvből választhatnak kedvükre

- Nemzetközi ösztöndíjprogramjaik által a jelentkezők a legrangosabb külföldi egyetemeken és intézeteknél fejleszthetik tudásukat

A Juniorképzésre 2022. január 3-ig lehet jelentkezni.

A felvételi eljárás részleteiről és folyamatáról bővebb információ itt olvasható: https://mcc.hu/juniorkepzes-felveteli. Az MCC-vel kapcsolatos hasznos információt az MCC honlapján: www.mcc.hu, valamint az MCC Egyetemi Program Facebook oldalán olvashatsz.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.



Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.

További hallgatói vélemények >>>