triatlon1

Kiválóan szerepeltek az SZTE sportolói a MEFOB versenyein

A MEFOB Atlétikai Bajnokságon és a Tisza Triatlon versenyen is eredményesen szerepeltek az SZTE hallgatói és csapatai. A férfi és női súlylökésben is az SZTE versenyzői hozták el az első helyet, a triatlon bajnokságban pedig a korcsoportos verseny első helyét, és a paraversenyzők Országos Bajnoki címét is megszerezték az egyetem hallgatói.

A koronavírus-járvány miatt az eredetileg május végére tervezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokságot (MEFOB) is később, 2020. augusztus 29-én tartották meg Székesfehérváron. A Szegedi Tudományegyetem színeiben 5 versenyző indult, ám a kis csapatlétszám ellenére, a 21 részt vevő egyetem közül az összesített pontversenyben a rangos 8. helyet sikerült elérnie az SZTE csapatának.


atletika2


Az egyetem hallgatói egyénileg is kiváló eredményeket értek el. Veiland Violetta, az SZTE JGYPK hallgatója női súlylökésben 15,46 méterrel megszerezte az első helyet. Fischer Márk, szintén az SZTE JGYPK hallgatója férfi súlylökésben ért el hasonlóan szép eredményt: 16,36 méterrel megszerezte a dobogó legfelső fokát. Szintén súlylökésben harmadik helyezést ért el Nagy Ágnes, az SZTE TTIK hallgatója, 10,14 méterrel.


Gerelyhajításban az SZTE TTIK két hallgatója indult. Nánai Lilla 41,83 méterrel az ötödik helyet szerezte meg, Nagy Ágnes pedig 29,91 méterrel a nyolcadik helyezést érte el.


atletika1


Kréz Zsófia, szintén a TTIK hallgatója, 5000 méteren síkfutásban, 20:19,56 perccel a hatodik helyezést szerezte meg magának.


2020. szeptember 6-án tartották meg a tavaszról áthelyezett Tisza Triatlon bajnokságot, amelyen MEFOB futamot is rendeztek. A versenyen várakozáson felüli létszámmal vettek részt a versenyzők, összesen 20 fiú és 21 lány, így az egyetemek között is kialakulhatott a csapatverseny. A világranglistán is szereplő versenyzőkkel felvonuló Eszterházy Károly Egyetem mögött második lett Balla Bálint, Mocsári Bence, és Nyéki Péter részvételével az SZTE-s fiú csapat.


triatlon1


Balla Bálint korcsoportjának versenyét is megnyerte, Mocsári Bence pedig a paraversenyzők Országos Bajnoka lett. A lányoknál Kovács Sarah és Fricska Fanni képviselte a Szegedi Tudományegyetemet. Fricska Fanni defekt miatt nem tudta befejezni a versenyt, Kovács Sarah annak ellenére, hogy ez a verseny volt élete első triatlon versenye, remekül helyt állt.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.

További hallgatói vélemények >>>