techtogether

Eredményesen szerepelt a Mérnöki Kar csapata a Techtogether Automotive Hungary versenyén

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Airrari-STECO Team nevű csapata is részt vett a aTechtogether Automotive Hungary és Ipar Napjai versenyen a Hungexpón.

2014 óta az Automotive Hungary kiállítással egy időben rendezik meg a Techtogether Automotive Hungary és Ipar Napjai mérnökversenyt, amelyet idén 2020. október 20-21-én tartottak. Itt nemcsak új szponzorokat találhattak a csapatok fejlesztéseikhez, hanem álláslehetőségekről is hallhattak.


img_20201020_105532_450x330


A megmérettetés már korábban elkezdődött: részben online, részben pedig offline zajlottak a munkálatok. A csapattagok nagy lendülettel és erőbedobással készültek a megváltozott körülmények ellenére is a versenyre. Az SZTE Mérnöki Kar csapatának felkészítői Dr. Péter-Szabó István főiskolai docens és Forrai Sándor tanszéki mérnök voltak. A csapat tagjai: Deák Zsombor, Gégény Ádám, Hegedűs Sándor, Kozák Emese, Molnár Zsolt és Lennert József Richárd.


alkatresz_450x330
Amellett, hogy a csapat színvonalas munkát végzett a verseny egész ideje alatt, még a felmerülő problémákat is sikerült orvosolniuk. A versenyre készített 3D nyomtatott kisautójuk egyik fogaskereke eltört a próbaszerelés során, de a kiállításnak hála, a VarinexZrt-hez fordult a csapat, akik örömmel segítettek. Budapesti telephelyükön Pesti Dániel mérnök kollégájuk 2 órán belül elkészítette az alkatrészt két példányban Stratasys F370- es 3D nyomtatóval.

- Ezúton is köszönjük a segítséget! - üzente a csapat.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


amin-alawar2Amin Alawar - TTIK: biológia Phd

Libanonból érkeztem Szegedre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal. Szeretek SZTE-s hallgató lenni, mert elképesztő itt a diákélet. Rengeteg a külföldi hallgató, szinte a világ minden tájáról tanulnak itt fiatalok. A laborban végzett tudományos munka mellett jut idő a kikapcsolódásra is. A város is lenyűgöző, kedvencem a Széchenyi tér.



Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.

További hallgatói vélemények >>>