pexels-thought-catalog-904616

Meghosszabbítja a "Tiszta szívvel" című verspályázatot a Kulturális Iroda

"Tiszta szívvel" címmel hirdetett verspályázatot a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája a 2020/2021-es tanév őszi félévében a nappali tagozatos hallgatók számára.

A Kulturális Iroda 2021 március 15-ig meghosszabbítja a „Tiszta szívvel” című Egyetemi Verspályázat beküldési határidejét.

A pályázatra – bárminemű műfaji vagy formai megkötés nélkül – olyan verset várnak, amelynek címe azonos József Attila 1925-ben Szegeden publikált Tiszta szívvel című versének címével. A pályázó által írt mű egyaránt lehet személyes újraértelmezés, illetve az eredeti szöveg gondolatvilágától teljesen független alkotás is.


Egy pályázó egy verssel jelentkezhet, amelynek terjedelme maximum 2 gépelt oldal (12-es betűméret, 1-es sorköz). A 2 oldalnál hosszabb verseket a bírálók automatikusan kizárják a versengésből. A pályázat jeligés, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, telefonszám, e-mail, Neptun kód) külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni.


Díjak:

I. díj: 30.000 Ft

II. díj: 25.000 Ft

III. díj: 15.000 Ft

A leadás helyszíne: SZTE NKI Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Tel.: 544-045 vagy e-mailben a tajti.gabriella@szte.hu címre.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.




Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.