Tandíjfelezéssel segíti leendő hallgatóit a BTK

Végzős középiskolás diákoknak adták át a tandíjfelező ösztöndíjakat az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon. A kommunikáció- és médiatudomány szak sajátos ösztöndíjára kreatív anyaggal pályázhattak a diákok.

Öt végzős középiskolásnak adta át Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja 2020. február 4-én, kedden a tandíjfelező ösztöndíjakat. A támogatást a BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék indította közösen a karral, azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a leendő hallgatók tanulmányait.


A pályázatra olyan végzős középiskolások adhatták be kreatív alkotásaikat, akik 2020 szeptemberétől a kommunikáció- és médiatudomány szakon szeretnének tanulni. A diákok idén három kategóriában pályázhattak. A végzősök készíthettek egy videót vagy írhattak egy esszét kedvenc filmükről, sorozatukról, videójátékukról, vagy könyvükről, megformálhatták az SZTEKOMM logóját, vagy készíthettek egy reklámot egy fiktív terméknek vagy szolgáltatásnak is. Idén a hat legtehetségesebb diákot jutalmazták, akiknek első egyetemi félévi önköltségi díjának felét, illetve negyedét a tanszék vállalja át.


Első helyen végzett Dávid Ákos és Juhász Krisztián, akiknek az első egyetemi félévük tandíjának felét támogatja a tanszék. Második helyen végzett Nagy Erika, Prokes Imola, Juhász Viktória és Nagy-Mikola Sándor, akik pedig első félévük tandíjának a negyedét nyerték el.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.





mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *