Óriási az érdeklődés az Egyetemi Zenei Verseny iránt

Az idei tanévben több mint negyvenen jelentkeztek az SZTE NKI Kulturális Iroda által meghirdetett zenei versenyre. Az egyetem hallgatói szakmai zsűri előtt csillogtathatják meg a tehetségüket. Szólisták és együttesek is színpadra állnak november 21-én a rektori épület dísztermében.

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája által meghirdetett hagyományos egyetemi zenei versenyre óriási volt az érdeklődés az egyetem hallgatóinak körében ebben a félévben. A versenyre negyvenöt SZTE-s diák jelentkezett, akik összesen negyven produkcióval készülnek a november 21-i művészeti versenyre.


A versenyzők három kategóriában mérhetik össze tudásukat: komolyzene; népzene; valamint jazz, musical, sanzon. Ezeken belül elkülönülnek a hangszeres zenészek és a vokalisták. Habár egyéni nevezésből van a legtöbb, együttesek és kamaracsoportok is szép számmal jelentkeztek. A versenyzők az egyetemnek szinte mindegyik karát lefedik, ami jól mutatja, hogy az SZTE hallgatói mennyire sokoldalúak.


A zenét művelő diákok a Katona Judit, a szegedi Király-König Péter zeneiskola igazgatója által elnökölt , ötfős, rangos szakmai zsűri előtt állhatnak a világot jelentő deszkákra. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak november 21-én, délután öt órai kezdéssel a Szegedi Tudományegyetem rektori épületének dísztermébe.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.
gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.