Óriási az érdeklődés az Egyetemi Zenei Verseny iránt

Az idei tanévben több mint negyvenen jelentkeztek az SZTE NKI Kulturális Iroda által meghirdetett zenei versenyre. Az egyetem hallgatói szakmai zsűri előtt csillogtathatják meg a tehetségüket. Szólisták és együttesek is színpadra állnak november 21-én a rektori épület dísztermében.

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája által meghirdetett hagyományos egyetemi zenei versenyre óriási volt az érdeklődés az egyetem hallgatóinak körében ebben a félévben. A versenyre negyvenöt SZTE-s diák jelentkezett, akik összesen negyven produkcióval készülnek a november 21-i művészeti versenyre.


A versenyzők három kategóriában mérhetik össze tudásukat: komolyzene; népzene; valamint jazz, musical, sanzon. Ezeken belül elkülönülnek a hangszeres zenészek és a vokalisták. Habár egyéni nevezésből van a legtöbb, együttesek és kamaracsoportok is szép számmal jelentkeztek. A versenyzők az egyetemnek szinte mindegyik karát lefedik, ami jól mutatja, hogy az SZTE hallgatói mennyire sokoldalúak.


A zenét művelő diákok a Katona Judit, a szegedi Király-König Péter zeneiskola igazgatója által elnökölt , ötfős, rangos szakmai zsűri előtt állhatnak a világot jelentő deszkákra. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak november 21-én, délután öt órai kezdéssel a Szegedi Tudományegyetem rektori épületének dísztermébe.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.


Mato_Gabor_kicsiMátó Gábor – BTK, kommunikáció-és médiatudomány

Orosházáról jöttem Szegedre, mivel nagyon jó és biztató információkat kaptam az egyetemről és a városról az ismerőseimtől. Az SZTE BTK Kommunikáció-és médiatudomány szakjára jelentkeztem, ahol most vagyok elsőéves. Újságíró szeretnék lenni, és az egyetem szakmai lehetőségeinek köszönhetően már most, a tanulmányaim elején, ezen a területen lehetek gyakornok.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.