Nemzetközi startup ötletverseny az SZTE-n

Idea Challenge V4+Balkán címmel nemzetközi startup ötletversenyt rendeznek Szegeden március 26-29. között. A verseny célja, hogy a kreatív egyetemisták és fiatalok összemérjék innovatív ötleteiket valós üzleti szempontok alapján.

A nemzetközi versenyre Magyarország mellett Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, továbbá Bosznia-Hercegovinából, Koszovóból, Macedóniából és Szlovéniából érkeztek résztvevők.


A tehetséges fiatalok multidiszciplináris csapatokban dolgoznak ki különböző ipari vagy saját ötletekre megoldást, amelyet a többnapos verseny végén szakmai zsűri előtt prezentálnak. A verseny fókuszában a probléma hatékony megoldása, az értékteremtés, illetve a megvalósíthatóság állnak. Az ötletek kidolgozásában a résztvevőket a verseny teljes ideje alatt mentorok segítik, illetve szakmai workshopokkal, céglátogatással és egyéb felkészítő programokkal, előadásokkal támogatják. A kidolgozott ötleteket március 29-én a Szent-Györgyi Albert Agórában prezentálják a résztvevők.


A 72 órás nemzetközi üzleti és innovációs ötletverseny a Szegedi Tudományegyetem Virtus Programja, a Tekrama, a GYEEK Klub, az INPUT Program és a SzegedBoost közreműködésével valósul meg.