eotvozetVIII

Fiatal tudósok konferenciája az Eötvös Lóránd Szakkollégiumban

Ismét megrendezi az Eötvös Lóránd Szakkollégium az immár hagyománnyá vált Eötvözet Konferenciát. A rendezvényen közel 80 fiatal tehetség mutatja be tudományos munkáját. A háromnapos konferenciának, április 4-6. között a Szegedi Tudományegyetem TTIK Irinyi épülete ad helyet.

A háromnapos rendezvényen mindenki megtalálhatja a saját érdeklődésének megfelelő témákat, ugyanis 14 különböző szekcióval készülnek a közönségnek. A témák érintik a biológiát, pedagógiát, kémiát és élettudományokat, fizikát, fölrajzot és társadalomtudományt, matematikát és informatikát, orvostudományt, pszichológiát. Az irodalom iránt érdeklődőket a kortárs irodalom és irodalomtudomány szekcióval várják, a történelem kedvelői pedig az ókortól a középkorig és az újkortól a jelenkorig témában hallgathatnak előadásokat. A gála vacsora előtt Dr. Hideghéti Katalin onkológus és Szilasi László író, egyetemi docens beszélget az író életrajzi ihletésű Luther kutyái című művéről.


A nyolcadik alkalommal megrendezett Eötvözet Konferencia kihagyhatatlan lehetőség az alap-, mester-, és PhD-képzésben részt vevő egyetemi hallgatók számára is. A tapasztalatszerzés mellett, kiváló alkalom arra, hogy a hallgatók megismerhessék diáktársaik kutatási tevékenységét a különböző szekciókban érdeklődésüknek megfelelően.


A rendezvény részletes programja itt érhető el. További információ itt.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Nagy_GergoNagy Gergő - BTK, szlavisztika-orosz, angol

Mindig is érdekeltek a külföldi Kultúrák, szerettem nyelveket tanulni. Azért választottam a BTK szlavisztika-orosz szakirányát, mert a Szegedi Tudományegyetem híres külföldi pályázati lehetőségeiről (például Erasmus-program), ahol kamatoztathatom az itt megszerzett tudást. Tehát a gyakorlatomat akár külföldön is eltölthetem. Ráadásul az orosz mellé második évtől lehetőségem nyílt felvenni az angol minort, amit szintén hasznosnak tartok a későbbi elhelyezkedésem szempontjából. A szegedi nyelv szak középpontjában a gyakorlat-orientáltság áll, ami igen fontos, ha valaki anyanyelvi szinten szeretne egy nyelvet elsajátítani.
mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *