nyito_start_2019

Július 12-ig lehet pályázni az SZTE START ösztöndíjra

Idén is meghirdette SZTE START ösztöndíjprogramját a Szegedi Tudományegyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az SZTE valamely képzésére. A program célja, hogy a diákok számára segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2019. július 12-e.

A brit Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási listáján a legjobb magyar egyetemként rangsorolt Szegedi Tudományegyetem kiemelt célja a tehetséggondozás. Éppen ezért az intézmény fontosnak tartja, hogy az arra érdemes diákok a középiskola – egyetem váltás folyamatát kibontakozásuk újabb lehetőségeként élhessék meg. A Szegedi Tudományegyetem ennek érdekében 2018-ban elindította az „SZTE START Tehetséggondozó Programot".


A program közvetlen kedvezményezettjei azok a 12. évfolyamos középiskolás diákok, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetem valamely képzésére, és oda felvételt nyernek. A felsőoktatási jelentkezési sorrenden csak egyetlen alkalommal módosíthatnak a jelentkezők, legkésőbb 2019. július 12-ig.

 

Akár 100.000 forint egyszeri támogatás

 

Az ösztöndíj összege személyenként minimum 50.000, maximum 100.000 forint, amelyet várhatóan több száz középiskolás diák nyer el. Az odaítélt ösztöndíjat – a SZTE-re történt beiratkozás után – az egyetem egy összegben folyósítja. Az ösztöndíjasok azonban nem csak egyszeri pénzjuttatást, hanem egyben az egyetemi beilleszkedését segítő mentori támogatást és Tehetség hálózati tagságot kapnak, továbbá részt vehetnek a szakmai fejlődésüket segítő speciális kurzusokon, ingyenesen használhatják a Tehetség könyvtárat, valamint igénybe vehetik az SZTE Tehetségpont kedvezményrendszerét is. Az ösztöndíj odaítélésénél az SZTE az alábbi szempontokat veszi figyelembe: tanulmányi átlag, érettségi eredmény, nyelvismeret, szakmai versenyeken nyújtott teljesítmény.

 

Tömegközlekedési bérlet, tankönyv- és jegyzettámogatás, további ösztöndíjak

 

Az SZTE START ösztöndíjprogram mellett, a szegedi egyetem számos egyéb juttatással ösztönzi államilag finanszírozott, nappali tagozatos hallgatóit. Többek között a hallgatók 90%-a szociális alapon ingyenes, féléves városi tömegközlekedési bérletet kaphat, illetve az SZTE elektronikus utalvány formájában tankönyv- és jegyzettámogatást is nyújt. Ezeken felül pedig további több mint egy tucat ösztöndíj-lehetőség érhető el az SZTE hallgatói számára, melyekről részletes tájékoztatás itt olvasható.

 

Az SZTE START ösztöndíjra pályázni a Modulo felületén keresztül lehet 2019. július 12-ig. Döntés és kiértesítés: 2019. szeptember 30.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Mato_Gabor_kicsiMátó Gábor – BTK, kommunikáció-és médiatudomány

Orosházáról jöttem Szegedre, mivel nagyon jó és biztató információkat kaptam az egyetemről és a városról az ismerőseimtől. Az SZTE BTK Kommunikáció-és médiatudomány szakjára jelentkeztem, ahol most vagyok elsőéves. Újságíró szeretnék lenni, és az egyetem szakmai lehetőségeinek köszönhetően már most, a tanulmányaim elején, ezen a területen lehetek gyakornok.


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *