zoldintezmeny

Hogyan lehet zöld egy egyetem? Workshop a fenntarthatóságról és a zöld egyetemek rangsoráról

Milyen környezetbarát megoldások jelennek meg a felsőoktatási intézmények életében? Többek között erről is tanácskoznak július 16-án 10 órától a hazai felsőoktatási intézmények képviselői és a GreenMetric rangsor szakértői az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Az Indonéziai Egyetem GreenMetric felmérését koordináló csapatának képviselői érkeznek az SZTE és a PTE szervezésében a Szegedi Tudományegyetemre azzal a céllal, hogy megismerjék a fenntarthatósági törekvések iránt elkötelezett hazai egyetemek tevékenységét, és személyesen mutassák be a világ zöld egyetemeit rangsoroló lista múltját, jelenét és jövőjét. A kooperációra és a jó gyakorlatok megosztására július 16-án, szakmai műhelymunkán lesz lehetőség.

 

A magyarországi egyetemek munkatársainak szervezett nemzetközi workshopon a résztvevők az UI GreenMetric elnökének és alelnökének délelőtti prezentációit követően délután angol nyelvű előadásokat hallhatnak a fenntarthatóság jegyében a hulladékgazdálkodásról, a közlekedéspolitikáról, a vízgazdálkodásról és oktatásról a zöld rangsorban részt vevő magyar felsőoktatási intézmények szakértőitől. A szekciók közötti szünetekben lehetőség nyílik kötetlen szakmai beszélgetésre, tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre.

 

Az angol nyelvű workshop minden egyetemi polgár számára nyitott. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot az igazgatosag@tik.u-szeged.hu email címen lehet jelezni 2019. július 12. (péntek) 12 óráig név, szervezeti egység (kar, intézet/tanszék stb.) és email elérhetőség megadásával.

 

National Workshop on UI GreenMetric for Hungarian Universities

Időpont: 2019. július 16. (kedd), 10:00 – 15:45

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.)


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA program az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című pályázat keretében valósul meg.