dualis_kooperativ

Duális és kooperatív börze a Mérnöki Karon

A Mérnöki Kar 2018. október 3-án 9 órától első alkalommal rendezi meg a Duális és Kooperatív Börzét, melyen a Kar partnereinek képviselői mutatják be az egyes vállalatokat és az elérhető duális illetve kooperatív képzéseiket.

Az SZTE Mérnöki Karon több éve sikeres a duális képzés. Jelzi ezt a duális hallgatók és a duális partnervállalatok számának dinamikus emelkedése. A duális hallgatók ipari partnervállalatoknál töltik el a képzésben meghatározott számú munkanapot – általában kb. 90 napot évente. Ezzel jelentős gyakorlati szakmai tapasztalatra tesznek szert, még a diploma megszerzése előtt. A partnervállalatok számára a képzés fő előnye az, hogy tervezhetővé válik a munkaerő utánpótlás, így jó eséllyel a duális képzésben résztvevő vállalat lehet a végzett mérnök első munkahelye. A képzés iránt hallgatói és ipari oldalról is nagy az érdeklődés.


Jelenleg a Karon több, mint ötven hallgató vesz részt a képzésben, a partnervállalatok száma meghaladja a harmincat. A hallgatók a nem kevés helyi vállalat mellett Körösladánytól Mohácsig terjedő térségből is válaszhatnak a Kar duális partnerei közül lakhelyükhöz és szakmai érdeklődésükhöz közel álló vállalatot.


Újdonságot jelent a duális képzésben az, hogy az elsőéves hallgatók beiratkozásukat követően is, első félévük végéig szerződhetnek duális partnervállalattal. A Mérnöki Karon működő Mérnöki Duális Képzési Központ ennek megfelelően új rendezvényt szervez, a képzés és a vállalatok megismertetésére. A Kar partnerei közel egyharmadával találkozhatnak személyesen az elsőévesek 2018. október 3-án a Mérnöki Kar Mars téri épületében.


Az esemény nem csak az elsőévesek számára érdekes, hiszen a duális képzés mellett a Mérnöki Kar elindítja kooperatív képzéseit is. Ezen képzésben résztvevő hallgatók az utolsó 1-3 félévükben teljesítenek 70 munkanapot a partnervállalatnál.


A duális és kooperatív képzés mellett az eseményen a Kar partnervállalatai által hirdetett egyéb együttműködési lehetőségeket, például a nyári szünet idejére gyakornoki álláshelyeket is megismerhetnek a hallgatók.


A börzén résztvevő cégek , és további információ az alábbi letölthető felhíváson található:


plakat_2018.10.03_500x707


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.




FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.


További hallgatói vélemények >>>