open_doors03

Felvételi döntést segítő nap a Mérnöki Karon

Felvételi döntést segítő napot tart május 30-án 10-12 óra között az SZTE Mérnöki Kara. A leendő egyetemisták segítséget kapnak tanulmányi, felvételi ügyekben, találkozhatnak a duális képzésen tanuló hallgatókkal, és betekinthetnek a kari laborokba.

Nappali tagozaton a Mérnöki Kar minden szakja duális képzési formában is indul, ahol szakmai gyakorlatra tehetnek szert a hallgatók, és ezért még fizetést is kapnak. A továbbtanulás előtt álló fiataloknak május 30-án nyílt napot szerveznek, ahol az érdeklődő középiskolások segítséget kapnak tanulmányi, felvételi ügyekben, és találkozhatnak a duális képzésen tanuló hallgatókkal is.


A frissen készült csokoládé illatát és az ízét is érezhetik, akár fagyit is kóstolhatnak azok a középiskolások, akik ellátogatnak a Mérnöki Kar Moszkvai körúti épületébe. A PLC bemutató mellett az érdeklődők bekukkanthatnak a művelettani és a mechatronika laborokba, megnézhetik a garázsban köröző pneumobil autókat, kérdezhetnek az azokat építő hallgatóktól. Mindehhez a buli hangulatról DJ gondoskodik.


További információ itt.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.