Új képzés a Mezőgazdasági Karon

Hagyományos szakjai mellett első alkalommal hirdet vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési szakot – duális képzési formában is – a Mezőgazdasági Kar.

A képzés során az agrártermeléssel és szolgáltatással, továbbá a szaktanácsadással és szakigazgatással összefüggő szervezési és irányítási feladatokhoz kapcsolódó kompetenciákat sajátíthatják el a hallgatók. Az érdeklődők megismerhetik a vidékfejlesztésben és az agráriumban végbemenő főbb gazdasági folyamatokat, a modern, fenntartható technológiákat, illetve az agrár- és vidékfejlesztési politika hazai és nemzetközi összefüggéseit.


A képzésről további információ itt.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.



Toth_Fanni_felveteliTóth Fanni - TTIK, programtervező informatikus

Az SZTE programtervező informatikus szakján igazán minőségi oktatást kapunk. Ami számomra pozitív, hogy tényleg azt kaptam, amire számítottam, amit hirdettek a nyílt napokon is. Ráadásul, ha valaki ügyes a programtervezésben még esélyt is kaphat, hogy a tanszékünkön dolgozzon. Sokan nem is tudják, de duális képzésben is lehet tanulni, ami nagyon sokat segít a gyakorlatias tapasztalatok megszerzésében, és az egyetem után komoly előnyt jelenthet ez a munkaerőpiacon.


További hallgatói vélemények >>>