kiemelt_tovabbtanulok_hetvegeje

Kattints az SZTE-re a felvételizők online hétvégéjén!

„Lehetsz bármi, a lényeg: tanulj tovább!” – ezzel a szlogennel szervezi meg január 13-án és 14-én a Diákhitel Központ az interneten követhető felsőoktatási workshopját. Az online programon megismerkedhetsz a Szegedi Tudományegyetem képzési kínálatával, a hallgatói szolgáltatásokkal, az ösztöndíj- és szálláslehetőségekkel.

Miért érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választani a továbbtanulásnál? Milyen lehetőségek várnak Rád Szegeden? Milyen szegedi egyetemistának lenni? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kapsz, ha 2018. január 13-án és 14-én az SZTE-re kattintasz a Diákhitel Központ által szervezett Felvételizők Hétvégéje elnevezésű online programon. A www.felvetelizz.hu oldalon megtekintheted az SZTE oktatási és kutatási tevékenységét ismertető videókat, böngészhetsz az egyetem képzési kínálatában, és online chat formájában kérdéseket tehetsz fel az intézmény képviselőinek, akik élőben meg is válaszolják őket.


A Felvételizők Hétvégéjén a hazai felsőoktatási intézmények bemutatkozása mellett mindent megtudhatsz a pályaválasztás dilemmáiról, a felvételi eljárás folyamatáról, tanulmányaid finanszírozásának lehetőségeiről, a legmenőbb szakmákról és az egyetemi életről. A kétnapos workshop minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető. Az előadások mobilról és számítógépről is figyelemmel kísérhetőek, a konferencia ideje alatt pedig lehetőséged nyílik arra, hogy az előadóktól akár névtelenül is kérdezz.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.





További hallgatói vélemények >>>