A világ legjobb egyetemei között az SZTE

Nyilvánosságra hozták az Academic Ranking of World Universities 2018-as listát, ismertebb nevén az ARWU-rangsort. Idén a legjobb ezer intézmény közé került a Szegedi Tudományegyetem.

Az 501-600. kategóriába sorolták a 2018-as ARWU-rangsor készítői a Szegedi Tudományegyetemet. A tudományos kiválóságot mérő lista összeállításánál figyelembe vették többek között a Nature és Science Magazinban megjelent publikációkat, a Nobel-, és Fields-díjas volt hallgatókat és oktatókat, valamint a tudományos munkák idézettségét.


Az összegyetemi rangsor mellett a szegedi egyetem több tudományterületi listán is kiválóan szerepelt. A matematika területén a 301-400., a fizika tudományágban, valamint a gyógyszerésztudományok területén a 401-500. helyen végzett.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.





jiang_xuezhiJiang Xuezhi - GTK: gazdálkodás és menedzsment

Az SZTE a világban és Magyarországon is jó hírű egyetem. Nagyszerű élmény itt tanulni. Az oktatók szakmailag kiválóak, a hallgatótársak kedvesek és nyitottak a külföldi kultúrák felé. A kellemes hangulatú kari rendezvények segítik a beilleszkedést és lehetőséget nyújtanak új barátságok kialakítására.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *