kiemelt_szimf_zenekar

Teltházas koncertet adott az Universitas Szimfonikus Zenekar az ELTE-n

Az ELTE Művészeti Együttesének meghívására 2018. április 7-én nagysikerű, teltházas koncertet adott az Universitas Szimfonikus Zenekar Budapesten.

A meghívás egy cserekapcsolatnak köszönhetően jött létre, tavaly nyáron az ELTE Művészeti Együttese járt Szegeden, idén tavasszal a szegediek látogattak Budapestre. Az ELTE Aula Magna termében a szegedi Universitas Szimfonikus Zenekart Somorjai Péter vezényelte. Fagotton közreműködött Erdei András.


Universitas_Szimf1


A műsorban elhangzott: Felix Mendelssohn: Hebridák nyitány; Franz Berwald: Koncertdarab fagottra és zenekarra, Georges Bizet: Carmen szvit No. 2. és olyan filmzenék, mint a Star Wars, az Indiana Jones és a Karib-tenger kalóza.

A nagy sikerre való tekintettel az együttműködés folytatódik, amely szorosabbra fűzi a két egyetem kulturális kapcsolatát.


Universitas_Szimf3

SZTEinfo- Kulturális Iroda


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.



Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *